Tenis

Pera iznenadila Krunić, Wang i Petković sigurne

Jan Šneler • četvrtak, 20.09.2018.
Pera iznenadila Krunić, Wang i Petković sigurne
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice WTA turnira u kineskom Guangzhou, a iznenađenje je priredila Bernarda Pera koja je nakon tri seta svladala četvrtu nositeljicu Aleksandru Krunić...

NA WTA turniru u kineskom Guangzhouu odigrani su četvrtfinalni dvoboji, a u većini slučajeva nositeljice su opravdale očekivanja. Srpska tenisačica Aleksandra Krunić neugodno je iznenadila porazom od Bernarde Pere unatoč vodstvu u prvom setu.

Nakon brojnih preokreta i više breakova s obje strane, spretnija je u prvom setu bila Krunić koja je slavila sa 6:4. Činilo se da će srpska tenisačica biti sigurnija u drugom setu, no Amerikanka je uspjela doći do dva breaka i sa 3:6 izjednačila u setovima. Posljednji set bio je najdramatičniji. Vodila je Petković s 3:1, no Pera se vraća i dolazi do vodstva od 3:5.

Iako je imala priliku da servira za set i dvije meč lopte, Pera je propustila priliku i dozvolila da joj Krunić oduzme servis. Taman kad se činilo da će set otići u daljnju napetost, Pera uzvraća udarac i novim breakom dolazi do slavlja sa 4:6 i prolazi u polufinale.

Qiang Wang i Andrea Petković nisu se pretjerano mučile u svojim četvrtfinalnim mečevima. Wang je bez ikakvih problema svladala francusku tenisačicu Fionu Ferro, dok je Petković bila bolja od sedme nositeljice Vere Lapko.

Četvrtfinale je zaključila peta nositeljica Julija Putintseva koja je nakon dva seta slavila protiv Katerine Kozlove. Prvi set bio je napet te je Putintseva uspjela nadoknaditi zaostatak od 4:1 i slaviti s 4:6. U drugom setu, Kazahstanka je bila sigurnija i sa 1:6 uspješno zaključila meč.

WTA Guangzhou (ž), četvrtfinale:
Vera Lapko (Bjelorusija, 7) - Andrea Petković (Njemačka) 2:6 (2)6:7
Fiona Ferro (Francuska) - Qiang Wang (Kina, 3) 4:6 0:6
Aleksandra Krunić (Srbija, 4) - Bernarda Pera (SAD) 6:4 3:6 4:6
Katerina Kozlova (Ukrajina) - Julija Putintseva (Kazahstan, 5) 4:6 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!