Nogomet

Dalić o porazu od Španjolske: "Nije poremetio moje planove ni za milimetar"

Petar Jenjić • petak, 21.09.2018.
Dalić o porazu od Španjolske: "Nije poremetio moje planove ni za milimetar"
Foto: EPA

Zlatko Dalić osvrnuo se na visok poraz protiv Španjolske, ističući kako to uopće nije promijenilo njegove planove. Dodao je i to kako mladi igrači ne bi trebali rano odlaziti u inozemstvo, a posebno je istaknuo Luku Modrića...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sudjelovao je na okruglom stolu u sklopu međunarodne konferencije o analizi izvedbe u sportu u Opatiji. Prvo se osvrnuo na pitanje priprema reprezentacije za Svjetsko prvenstvo gdje je samo pozvao one koji će ići na Prvenstvo.

"Znalo se događati prije odlaska na natjecanja kako se mora odbaciti igrače koji neće igrati na Prvenstvu pa se stvaralo nezadovoljstvo i to pitanje bi bilo u prvom planu pred početak natjecanja. Na ovaj su se način svi igrači mogli potpuno posvetiti treninzima bez opterećenja ili nervoze hoće li biti odabrani."

"Igračima je nakon utakmica dopušteno da se regeneriraju kako to rade u svojim klubovima. Nije bilo istovjetnog postupka za sve", dodao je Dalić i osvrnuo se na jednu pogrešku koju su napravili u pripremi utakmice protiv Danske.

"Za njih je igrao nogometaš koji može izbaciti loptu iz auta vrlo daleko, a to za njega nismo znali. Iz takve je situacije pao i gol."

Što se tiče prioriteta, najvažnije su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i stvaranje nove reprezentacije s mladim igračima. Izbornik je dodao i kako visok poraz od Španjolske nije poremetio njegove planove.

"Nije poremetila moje planove ni za milimetar jer se ne može ocjenjivati i stvarati stav prema jednoj utakmici. Bitno je da u ožujku imamo 22 igrača na koja možemo računati."

"Neki igrači sada su potrebniji u mladoj reprezentaciji, nego u seniorskoj. To je slučaj s Nikolom Vlašićem koji je odigrao dobro jednu utakmicu, ali potreban je kontinuitet kako bi se ušlo u A reprezentaciju."

Dalić je dodao kako je loše da mladi igrači odlaze u inozemstvo, a kao primjer izdvojio je kapetana Luku Modrića.

"Tada nisu zreli ni kao osobe, a ni kao igrači. Luka Modrić je nakon nogometnog sazrijevanja s 25 godina otišao u inozemstvo i ostvario veliki uspjeh."

Dalić je dodao i kako je spreman razgovarati s Nikolom Kalinićem oko povratka u reprezentaciju, ali istaknuo kako je red na napadača Atletica, a ne njegov.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!