Rukomet

Valčić: "Vojvodina je pokazala da ima kvalitetu", Kontrec: "S pravim pristupom ne bi smjelo biti iznenađenja"

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 22.09.2018.
Valčić: "Vojvodina je pokazala da ima kvalitetu", Kontrec: "S pravim pristupom ne bi smjelo biti iznenađenja"
Foto: FaH

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je četvrtog kola SEHA lige u kojemu će gostovati kod rukometnog kluba Vojvodina. Momčad će umjesto Lina Červara voditi Tonči Valčić...

Nakon velike pobjede u Ligi prvaka protiv Flensburga, rukometaši Zagreba vraćaju se obavezama u regionalnoj SEHA ligi. U nedjelju će s početkom u 19 sati igrati utakmicu četvrtog kola na gostovanju kod Vojvodine.

Najbolje hrvatske rukometaše s klupe će voditi pomoćni treneri Tonči Valčić i Davor Rokavec, a upravo je Valčić najavio spomenutu utakmicu i kazao kako protivnika moraju ozbiljno shvatiti.

"Vojvodina je odličan protivnik koji je već na početku sezone pokazao da ima kvalitetu i da će ove sezone igrati bitnu ulogu u SEHA Gazprom ligi. Malo tko je očekivao njihovu pobjedu u Nišu, a oni su uvjerljivo slavili protiv Željezničara. Moramo ih ozbiljno shvatiti jer radi se o jednom teškom gostovanju u kojemu će domaćin vrebati svoju priliku za novi skalp."

"Što se nas tiče mogu reći da smo se malo ispraznili nakon velike pobjede nad Flensburgom, a i puno dalekih putovanja u ovom tjednu uzelo je svoj danak u svježini. Ipak, imamo mladu momčad i vjerujem kako bi momci u Slanoj Bari morali pokazati dobru igru. Dolazimo u Novi Sad po nova tri boda, ali svjesni kako ćemo status favorita morati opravdati na parketu."

Susret je najavio i Tin Kontrec koji je pohvalio Valčićev rad i dodao kako s pravim pristupom ne bi trebalo biti iznenađenja.

"Iza nas je velika pobjeda, ali i teška utakmica Lige prvaka. Isto tako, put u Flensburg i natrag bio je strahovito dug i naporan. Mislim da se nalazimo u jednom dobrom momentu. Osim uvodnog poraza od Nexea ostale smo utakmice odigrali na razini i smatram da u Novi Sad dolazimo u jednom dobrom ritmu. Vjerujem da s pravim pristupom ne bi smjelo biti iznenađenja i da ćemo se kući vratiti s novim bodovima."

"S klupe će nas voditi Tonči i Roki što je možda naoko malo neobično, ali mi smo navikli na Tončija još i lani kada je igrao da nam daje savjete. Tonči je dosta uključen i kada je Lino na klupi tako da mislim da to ne bi trebao biti neki problem, dapače. Bio je izvrstan kao igrač, a takav je i kao pomoćni trener."

RK Zagreb

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!