Ostali sportovi

Šest sjajnih rundi Povjetkina, u sedmoj ga Joshua nokautirao!

Branimir Korać • nedjelja, 23.09.2018.
Šest sjajnih rundi Povjetkina, u sedmoj ga Joshua nokautirao!
Foto: EPA

Anthony Joshua obranio je pojaseve svjetskog prvaka pobjedom nokautom u sedmoj rundi protiv Aleksandera Povjetkina koji je u prvih šest rundi boksao sjajno i onda primio teške udarce...

Jedan od boksačkih događaja godine, borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji na Wembleyju između Anthonyja Joshue i Aleksandera Povjetkina, ispunila je očekivanja. Iako nije trajala svih 12 rundi, bila je to dobra borba s preokretom u ključnom trenutku.

Povjetkin s gotovo 40 godina na leđima dobio je veliku priliku, napasti Joshuine pojaseve i šest rundi to je radio sjajno. Joshua je imao dosta problema, u prvoj rundi već je bio uzdrman i kao da mu je trebalo dugo vremena da se od toga oporavi.

Od prvih šest rundi, barem četiri otišle su čisto na stranu iskusnog Rusa, a onda je u sedmoj rundi sijevnuo udarac koji je Joshua dugo pripremao i Povjetkin je bio gotov.

Nakon prvog krošea koji je sjeo na lice Povjetkina, sve je bilo jasno, ruke Rusa su pale, noge su otkazale poslušnost i bilo je samo pitanje kada će definitivno pasti. Primio je još nekoliko teških udaraca i završio na podu.

Teškom mukom Povjetkin se pridignuo, ali bilo je apsolutno jasno kako će vrlo kratko ostati na nogama. Krenula je nova ubojita Joshuina serija i priči je bio kraj, Povjetkin više nije bio svjestan gdje se nalazi i što se oko njega događa, na podu je bio u društvu liječnika.

Joshua nije oduševio, šest rundi se mučio i tražio način kako dovršiti posao i pronašao ga je u sedmoj rundi. Trenutak neopreznosti kod Povjetkina bio je dovoljan da meč završi nokautom.

13. travanj 2019. godine datum je koji je Joshua isticao nakon borbe kao datum sljedeće obrane pojaseva. Tko će biti protivnik, nije poznato, ali posve je jasno koga navijači žele u ringu s Joshuom. Riječ je o Deontayju Wilderu kojeg očekuje u prosincu meč protiv Tysona Furyja. Lako je moguće da će upravo taj meč dati sljedećeg Joshuinog izazivača, dakle pobjednik ovog dvoboja mogao bi s aktualnim prvakom svijeta u ring u travnju 2019.

Povjetkin? Ovo mu je vjerojatno bila posljednja prilika da napadne pojaseve svjetskog prvaka. Iako je izgubio, vjerujemo kako će ostati u ringu i unatoč 39 godina neće još u mirovinu. Pokazao je u tih prvih šest rundi da još može puno ponuditi boksu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!