Nogomet

Bjelica: "Ne smije nam se to događati, možemo i moramo bolje"; Petković: "Mogu još i bolje"

Iz Maksimira:Jan Šneler • nedjelja, 23.09.2018.
Bjelica: "Ne smije nam se to događati, možemo i moramo bolje"; Petković: "Mogu još i bolje"
Foto: FaH

Neutralni gledatelji mogli su uživati u današnjem srazu Dinama i Intera (5:3), ali trener Dinama Nenad Bjelica nije bio pretjerano sretan igrom svoje momčadi u određenim trenucima...

Dinamo je u osmom kolu HT Prve lige upisao šestu pobjedu i povećao prednost ispred Lokomotive na četiri, odnosno ispred Osijeka na velikih šest bodova. Ipak, tri primljena pogotka nisu oduševili Nenada Bjelicu koji je bio neugodno iznenađen početničkim greškama svoje momčadi.

"Ne smije nam se to događati. U prvom dijelu previše propuštenih šansi, premalo koncentracije pred golom. Drugo poluvrijeme napravimo individualne greške koje se nama ne smiju događati. Primiti tri gola kod kuće, neovisno o kome se radi, je za moje poimanje nogometa previše. Bilo je tu dosta nesreće, moram priznati da je bilo grešaka i nesreće kao kod trećeg gola. Svejedno, previše smo si zakomplicirali utakmicu. Trebalo je to suverenije riješiti. Možemo to bolje i moramo bolje. Što nas ne ubije, to nas ojača. Izašli smo još jači iz utakmice, dobili smo par igrača koji su danas pokazali da se na njih apsolutno može računati kao što je Petković koji je zabio dva gola i bio penal na njemu, Kadzior je imao dvije asistencije i dao gol na kraju. Širimo roster igrača koji mogu igrati i u najtežim utakmicama", rekao je Bjelica.

Kada se gleda cjelokupna utakmica, Dinamo je zasluženo slavio. Statistika je bila neumoljiva, Modri su imali tri puta više udaraca (22-7) u odnosu na Inter koji čak nije niti zapucao po golu do drugog dijela. Ipak, čudne greške u jednom trenutku utakmice mogli su rezultat odvesti u drugi smjer i znatno zakomplicirati situaciju. Bjelica ipak želi ostaviti ovu utakmicu iza sebe i ne razmišlja o eventualnim kaznama.

"Neće biti sankcija, greške su dio nogometa i treba raditi na tome da se to ne ponavlja. Ekipa je nakon 1:2 pokazala karakter, vratila se u utakmicu tako da mogu biti zadovoljan s pobjedom. Zadovoljan sam i kako smo igrali. Osim tog blackouta kojeg smo imali, dobro smo igrali. U obrani tri početničke greške, ali osim toga dobro. U napadu je nedostajalo do drugog gola efikasnosti", dodao je trener Dinama.

Na kraju, Dinamo očekuju susret šesnaestine Hrvatskog nogometnog kupa protiv Sloge i za vikend veliki derbi protiv posrnulog Hajduka na Poljudu. Upitan hoće li nešto mijenjati u početnoj postavi, Bjelica je rekao kako nema točan plan jer želi vidjeti tko će biti najspremniji, ali da neke igrače planira odmoriti.

"Uvijek najspremniji igraju. Odmorit ću Šunjića i Gojaka. Možda dam priliku Doumbiji i Ademiju u sredini da igraju. Prije utakmice s Hajdukom moramo prvu ovu stepenicu preskočiti. Na kraju krajeva, sve uvijek ovisi o nama i nadam se da ćemo imati koncentraciju koju trebaju imati igrači Dinama", zaključio je Bjelica.

U mix zonu došao je i jedan od junaka današnje pobjede, Bruno Petković. Uz Damiana Kadziora, Petković je apsolutno prvo ime današnjeg susreta i Bjelicu posebno veseli njegova dobra partija koja pokazuje kako će biti odlično pojačanje za Modre.

"Ovo je dokaz da protiv nijedne momčadi nije lagano. Svaki trenutak dekoncentracije može nas stajati puno, ali dokazali smo da smo puno bolja momčad. Mislim da je najbitnije da smo dobili ovu utakmicu i idemo dalje. Jako sam zadovoljan svojom igrom, iako prvo poluvrijeme nisam bio dobar i nisam zadovoljio ono što je od mene traženo. Imali smo prilike koje smo mogli iskoristiti da utakmicu mirnije privedemo kraju", rekao je Petković.

S obzirom na to da se često u medijima spominjala loša forma Petkovića u talijanskim klubovima, Dinamov napadač bio je sretan što se s dva pogotka i pretrpljenim prekršajem za jedanaesterac uspio u najboljem svjetlu prikazati publici.

"Tek smo na početku. Nadam se da ću nastaviti ovako, da ću dobivati sve više minuta. Momčad jako dobro izgleda, imamo glavu i rep. Očekujem da možemo biti samo bolji. Ovo mi je tek četvrta utakmica, duga je sezona. Ima dosta utakmica i bit će dosta prilika za dokazivanje i napredak. Vjerujem da ću ići samo naprijed kada nastavim s ovim radom. Kada sam zadnji put postigao dva pogotka? Bila je to utakmica Modena - Trapani u Serie B", zaključio je Dinamov napadač, a mi možemo potvrditi da je bio u pravu. Bilo je to u travnju 2016. godine.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!