Tenis

Borna Ćorić neočekivano zaustavljen u drugom kolu turnira u Shenzhenu

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.09.2018.
Borna Ćorić neočekivano zaustavljen u drugom kolu turnira u Shenzhenu
Foto: EPA

Borna Ćorić upisao je neočekivani poraz od Camerona Norrieja u prvom kolu turnira u Shenzhenu. Ćorić je kao treći nositelj bio favorit protiv Britanca, ali poražen je nakon više od dva sata borbe u dva seta...

Nakon odličnog nastupa u Davis Cupu i dva boda osvojena protiv SAD-a, Borna Ćorić otišao je u Kinu gdje je nastupio na turniru u Shenzhenu. Taj nastup nije dobro prošao i nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Ćorić je u drugom kolu poražen od Camerona Norrieja.

Britanac je upisao jednu od najvećih pobjeda u dosadašnjem dijelu karijere. Trebalo mu je nešto više od dva sata, a slavio je sa 6:4, 7:6. Norrie je pogodio 14 aseva i realizirao tri od osam break prilika dok je Ćorić imao 11 break lopti i iskoristio dvije.

U prvom setu Borna je imao sasvim dovoljno prilika, U prvom gemu propustio je tri break lopte, kod 3:3 imao je 0:40, a kod 4:4 još dvije break lopte. Nakon svih tih propuštenih prilika, na servisu za ostanak u meču suočio se s prvom break loptom i odmah izgubio servis.

U drugi set krenuo je odlično, poveo je s 4:1 uz dvostruki break, ali nakon toga gubi četiri gema u nizu. Norrie se vratio u set i izborio tie-break. Tamo je Borna imao 5:2, ali opet je ispustio prednost i na kraju s 10:8 izgubio tie-break i oprostio se od turnira.

Jednostavno previše propuštenih prilika hrvatskog tenisača koji je ovaj put ipak podbacio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!