Nogomet

Njemačka domaćin Europskog prvenstva 2024. godine

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.09.2018.
Njemačka domaćin Europskog prvenstva 2024. godine
Foto: EPA

UEFA je glasovanjem na Izvršnom odboru donijela odluku o domaćinu Europskog prvenstva 2024. godine. Domaćinstvo je dobila Njemačka koja je tako dobila veće povjerenje od protukandidata Turske...

Izvršni odbor Uefe donio je odluku o domaćinstvu Europskog prvenstva 2024. Dvije države bile su završnoj borbi za kandidaturu, Njemačka i Turska, a Njemačka je odnijela pobjedu večinom glasova.

Za Njemačku je ovo prva organizacija Europskog prvenstva od ujedinjenja, posljednji put domaćinstvo je imala Zapadna Njemačka 1988. godine. Njemačka je imala prije 12 godina domaćinstvo Svjetskog prvenstva i odradila ga je vrlo uspješno.

Turska tako ostaje na čekanju, Turci su već bili kandidati za domaćinstvo Europskog prvenstva 2008., 2012. i 2016. godine, bila je i kandidat za organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine, ali nikada nije dobila ovako velik događaj.

2020. godine Europsko prvenstvo bit će održano diljem Europe, a dodjelom domaćinstva Njemačkoj, vraća u format s jednom državom domaćinom.

Euro 2024. godine imat će 24 sudionika, finale će biti u Berlinu, a susreti će se igrati i u Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!