Nogomet

Osječani najavljuju pobjedu, Inter mora zaboraviti dvoboj s Dinamom

Jan Šneler • subota, 29.09.2018.
Osječani najavljuju pobjedu, Inter mora zaboraviti dvoboj s Dinamom
Foto: FaH

Nakon najvećeg hrvatskog derbija, današnje susrete devetog kola HT Prve lige zatvorit će svojim ogledom zaprešićki Inter i Osijek...

Na rasporedu je deveto kolo HT Prve lige u kojoj će zaprešićki Inter na svom stadionu dočekati trećeplasirani Osijek. Bit će to dvoboj momčadi koje su prilično slabo odigrale nekoliko posljednjih utakmica domaćeg prvenstva. Osijek je bio bolji protiv Gorice, ali je morao potpisati poraz, dok je Inter na gostovanju kod Dinama pokazao ne dva, već nekoliko različitih lica.

Zaprešićani nisu imali pretjeranih šansi protiv jakog Dinama, međutim kako se utakmica kretala, mogu iznimno žaliti za izgubljenim bodovima. Nevjerojatni su bili propusti Interove obrane koja je početničkim greškama vraćala Modre u igru. Svaki put kada bi Inter došao u vodstvo, gotovo momentalno braniči bi napravili grešku i omogućili Dinamu brzi povratak.

To je nešto što Zaprešićani moraju popraviti jer igra koju je pomoćni trener Intera kao "katastrofalnu" ne smije se ponoviti. Potvrda da nešto ne funkcionira u obrani je i gol razlika koja je iznimno loša za momčad koja želi biti stabilni prvoligaš (13:21). Inter se nalazi u nezgodnoj poziciji. Rudeš je na posljednjem mjestu sa samo dva boda, no Istra koja je promijenila trenera i najavila bolje igre nalazi se na samo dva boda zaostatka za Zaprešićanima. S obzirom na to kako upravo Istra i Rudeš igraju u ponedjeljak, lako bi se moglo dogoditi da Inter padne u opasnu zonu.

Osijek je bio u prilično komfornoj poziciji, uvodna kola prvenstva odrađena su dobro, no posljednjih nekoliko dvoboja Osijek nije odradio na najvišoj razini. Ako stavimo na stranu remi protiv Rijeke, domaći poraz od Gorice i remi sa Slaven Belupom nešto su što si Osječani ne smiju dozvoliti. U ta dva susreta bili su bolja momčad, zaslužili su slaviti i s tih pet bodova trenutno bi minimalno zaostajali za Dinamom.

Svjestan je toga i Zoran Zekić koji zna da više ne smiju griješiti. Utakmice protiv ovakvih protivnika Osijek mora dobivati ako želi biti konkurentan u borbi za europska natjecanja. Širina kadra apsolutno je na strani Osječana i to moraju iskoristiti. Poznati su problemi obrane Intera koji se sigurno ne mogu kratkoročno ispraviti i tu će sigurno Osijek tražiti svoju šansu.

Objektivno, sve osim pobjede Osijeka bilo bi iznenađenje. Očekuje nas tvrda, teška utakmica, no gosti moraju dokazati da su zaslužili biti na trećem mjestu. Ove godine konkurencija prvi vrhu je izuzetno jaka. Osim standardnih klubova, tu je Gorica koja igrom pokazuje da s pravom aspirira na veliki rezultat. Hajduk se polako vraća u igru i Osječane bi kiksevi u utakmicama koje moraju dobivati mogli stajati puno više od izgubljena tri boda.

Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a sudit će Mario Zebec iz Cestice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!