Zimski sportovi

Igra bez volje rezultirala novim porazom Medvjeda u Sisku

Marjan Kreševac • nedjelja, 30.09.2018.
Igra bez volje rezultirala novim porazom Medvjeda u Sisku
Foto: FaH

Medvjedi niti u trećem pokušaju u Sisku nisu uspjeli doći do pobjede na "svom ledu". U Ledenoj dvorani Zibel hokejaši Graza bili su ti koji su napustili borilište uzdignutih glava nakon pobjede 4:2...

Nakon što su u petak upisali svoju prvu pobjedu u EBEL-u na gostovanju u Znojmu, hokejaši Medveščaka nadali su se da protiv gostiju iz Graza mogu ostati u pobjedničkom tonusu. Početak utakmice bio je putokaz upravo u tom smjeru. Već nakon 20 sekundi igre domaći su imali priliku s igračem više na ledu, ali u skladu s onim što su Medvjedi prikazivali do sada u situaciji power-playa bilo je puno truda, ali malo rezultata.

Imali su Medvjedi u uvodnom dijelu inicijativu, pokazali su više želje na ledu i to im se isplatilo u osmoj minuti susreta. Nakon što je oduzeta pločica u obrambenoj trećini igrači Medveščaka su se brzo transformirali u napad, Maludin je pucao, gostujući vratar zakratko je odbio pak, ali samo do Sauvea koji pogađa za vodstvo.

Teško je za objasniti što se dogodilo Medvjedima nakon vodstva, jednostavno su nestali s leda. Gosti su se razmahali, puno bolje klizali, bili čvršći u duelima i ozbiljno pritisnuli Medvjede. Pritisak je kulminirao u 16. minuti kada domaći hokejaši nisu uspjeli očistiti pločicu ispred svog vratara i dopustili Yellow Hornu da iz velike blizine ugura pločicu u gol za poravnanje rezultata.

U drugoj trećini gledali smo isti sterilni Medveščak kako u napadu tako i u obrani. Nerezonski i traljavi udarci samo su pumpali statistiku gostujućeg vratara, a s druge strane Corbeil je bio na streljani. S takvim odnosom na ledu bilo je samo pitanje trenutka kada će Medvjedi inkasirati još koji pogodak. Prvi od njih stigao je u 26. minuti kada je Garbowsky poentirao nakon nogometne izmjene duplog pasa kraj izgubljenih bekova Medveščaka.

Do kraja susreta gosti su bez većih trzavica priveli susret do kraja. Poveli su u 47. minuti 3:1 preko Hamiltona da bi Medvjedi napokon s igračem više u 54. minuti zabili preko Armstronga. Konačnih 2:4 za goste pogotkom u praznu mrežu u posljednjim trenucima susreta postavio je Caito. Medvjedima nakon ovog poraza slijedi gostujuća turneja od tri susreta. S obzirom na formu teško je očekivati nešto pozitivno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!