Košarka

Hezonja: "Ako mogu isporučiti 10-15 asistencija, a ostati bez poena, opet ću biti sretan"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.10.2018.
Hezonja: "Ako mogu isporučiti 10-15 asistencija, a ostati bez poena, opet ću biti sretan"
Foto: EPA

Mario Hezonja i New York Knicksi večeras kreću s predsezonom, a hrvatski košarkaš kaže kako još više želi unaprijediti igru, iako je svjestan svojih napadačkih mogućnosti...

Pred New York Knicksima prva je predsezonska utakmica u kojoj će igrati protiv Washington Wizardsa. Da se pita trenera Davida Fizdalea, susret se ne bi igra, ali sam trener ističe kako se veseli vidjeti kako će njegova momčad reagirati.

"Treneri žele trenirati 100 puta prije nego krenu s utakmicama. Ono čemu se veselim jest trud i povezanost. Hoćemo li ostati u povezani tijekom procesa, hoćemo li komunicirati tako da rješavamo probleme. Jer sigurno ćemo nešto pogriješiti. Očekujem da neke stvari budu išle loše."

Naravno, uvijek postoje riječi koje svaki igrač želi čuti - pucaj više. Upravo takvu naredbu dobio je Mario Hezonja.

"Volio bih da bude malo pohlepniji što se tiče šutiranja. Visok je igrač, kada je otvoren, treba pustiti loptu. Njegov natjecateljski duh je izvanredan. Može čuvati više pozicija, volim i njegovu mogućnost razigravanja. Donosi jako puno našoj momčadi."

Ponedjeljak će ujedno biti i prva Hezonjina prilika da se predstavi publici. Hrvatski košarkaš ističe kako razumije što mu trener želi reći, ali isto tako da pokušava pronaći ravnotežu između šutiranja i razigravanja.

"Ne oklijevam, samo pokušavam više biti razigravač grupe jer znam da mogu dobiti šut kada to želim. Isto tako, novi sam ovdje i želim se naviknuti na ostatak suigrača što i činim. Samo ih više želim pronaći, više uključiti u igru, da dobivaju više šuteva i budu opušteniji u igri. Znam da ću svoje odraditi bez obzira na to."

Iako nije imao tako dobre brojke što se tiče asistencija, Hezonja vjeruje kako može postati all-around igrač s Knicksima.

"Ako mogu isporučiti 10-15 asistencija, a ostati bez poena, opet biti sretan. Ako pobjeđujemo, sretan sam. Znam da imam napadačke potencijale, to razumijem i to ću definitivno koristiti, ali želim još poboljšati svoju igru. Više dodavati, biti razigravač i dovesti grupu na višu razinu. Pomoći svima, biti nesebičan i ne razmišljati samo o sebi. Puno je ovdje igrača koji znaju igrati i želim im pomoći."

Iako je Fizdale ostavio mjesta u početnoj petorci otvorenima, hrvatski košarkaš ima dobru priliku ugrabiti jedno od tih mjesta, posebna ako može isporučivati više šuteva.

"Početi i igrati veliku rolu u New Yorku znači nešto, ali sve je na treneru. Sjajan je, izvrstan trener i znam da će donijeti pravu odluku, onu koja je najbolja za momčad. Tek sam došao ovdje i potrudit ću se da nadmašim ostale", zaključio je Hezonja, prenosi New York Post.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA02.10.2018. u 11:01
    i dalje ne kužim zašto je hezonja odabrao NY ,nastavlja se stagnacija!
    serieA