Rukomet

PPD Zagreb samouvjereno dočekuje Metalurg u petom kolu SEHA Gazprom lige

Jan Šneler • utorak, 02.10.2018.
PPD Zagreb samouvjereno dočekuje Metalurg u petom kolu SEHA Gazprom lige
Foto: FaH

Nakon poraza od PSG-a u trećem kolu Lige prvaka, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb spremno se okreću dvoboju u regionalnoj ligi protiv makedonskog Metalurga...

Dobar ulazak u sezonu, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb žele nastaviti i u narednoj utakmici. Iako su nekad dvoboji PPD Zagreba i Metalurga bili vrlo zanimljivi i neizvjesni, u današnjim okvirima teško je očekivati neku rezultatsku napetost. PPD Zagreb možda nema u europskim okvirima bogatu i jaku momčad, ali za prilike makedonskog kluba, to je ipak stepenica više.

Metalurg je momčad puna mladih igrača među kojim su i tri hrvatska rukometaša koji su vrlo važni u igri te momčadi. Bez premca, najbolji Metalurgov igrač je Halil Jaganjac koji je bio vrlo blizu prelaska u PPD Zagreb ove sezone. Tu su i Adrian Miličević te Ante Tokić kojeg je upravo Lino Červar nakon brojnih uspona i padova u karijeri, doveo u redove Metalurga.

Velika je povezanost Červara i Metalurga što i sadašnji trener PPD Zagreba ističe u izjavama prije susreta. Tih osam godina, većinom vrlo uspješnih cijene izuzetno i u redovima Metalurga te ne treba sumnjati kako će susret biti obilježen i tom vrlo čvrstom poveznicom ova dva kluba. Što se tiče PPD Zagreba, treba očekivati da će Červar malo rotirati i osvježiti sastav koji je igrao protiv PSG-a. U nedjelju Zagrebaše očekuje dvoboj protiv Skjerna te sigurno da trener PPD Zagreba želi imati sve snage na raspolaganju.

Bez ikakvog podcjenjivanja, ali PPD Zagreb je daleko kvalitetniji od Metalurga i to mora pokazati u današnjem ogledu. Makedonci su također imali tešku utakmicu skupine C Lige prvaka u kojoj su poraženi od Tatran Prešova kojeg vodi Slavko Goluža. U SEHA Gazprom ligi, Metalurg se također teško bori protiv ozbiljnijih protivnika i u četiri kola uspio je upisati samo remi protiv Izviđača i tri poraza od Nexea, Meškova i Vardara.

Takav rezultat realnost je snage makedonskog sastava u vrlo jakoj konkurenciji proširene regionalne lige. Današnji susret na rasporedu je u večernjem terminu, od 20.45 sati u dvorani Sutlanska vrela.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!