Tenis

Tsitsipas i Wawrinka bez problema do pobjeda, preokret Chardyja protiv Džumhura

Petar Jenjić • utorak, 02.10.2018.
Tsitsipas i Wawrinka bez problema do pobjeda, preokret Chardyja protiv Džumhura
Foto: EPA

Odigrano je još pet mečeva na ATP turniru u Tokiju u kojima nije bilo prevelikih iznenađenja. Jeremy Chardy je preokrenuo meč protiv Damira Džumhura, dok je Richard Gasquet spašavao set lopte protiv Denisa Kudle, ali ipak uspio slaviti u dva seta...

Nešto teže od očekivanog prvo je kolo u Tokiju prošao Richard Gasquet koji je sa 7:6, 6:3 bio bolji od kvalifikanta Denisa Kudle, nakon sat i 38 minuta igre.

Došao je francuski tenisač do servisa za set kada je vodio s 5:4, ali Kudla uzvraća i uspijeva izboriti tie-break. U 13. igri Amerikanac je igrao bolje i imao je četiri set lopte, ali nije ih iskoristio. Gasquet je do prve došao s 9:8, a zatim svoju priliku i uzeo.

Jedan break bio je dovoljan u cijelom drugom setu za osmog nositelja koji je poveo s 5:3, a zatim iskoristio i prvu meč loptu na svom servisu.

Pobjedu je upisao i Frances Tiafoe koji je u dva seta bio bolji od Nijemca Maximiliana Marterera sa 7:5, 6:4. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Amerikanca koji protiv Marterera još nije izgubio set.

U petom gemu Tiafoe je došao do breaka, ali vrlo brzo na isti način uzvraća njemački tenisač. I onda pri rezultatu 5:5 Tiafoe ponovno radi break kojeg ovoga puta nije ispustio, već je set zaključio u svoju korist. Odmah na početku drugog seta oduzeo je servis Nijemcu i sačuvao ga do kraja meča.

Drugi međusobni dvoboj odigrali su Jeremy Chardy i Damir Džumhur, ponovno s istim ishodom. Prije dvije godine u Rimu Francuz je prekretom stigao do pobjede, a tako je bilo i danas. Nakon sat i 46 minuta igre slavio je sa 4:6, 6:3, 6:3.

U prvom setu Džumhur je iskoristio svoju drugu break loptu i poveo s 4:3 što je sačuvao do kraja seta. Drugi je ponovno otvorio s breakom, ali Chardy je odmah uzvratio na isti način. Do kraja je seta Džumhur dobio još samo dva gema.

Chardy je u svom prvom servis gemu trećeg seta spasio dvije break lopte, a nakon toga i napravio break. Servis je sačuvao do kraja, a kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko pobjednika, napravio je još jedan break.

Pobjedu je upisao i Stan Wawrinka koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Amerikanca Taylora Fritza. Meč je trajao sat i devet minuta, a Švicarcu je u oba seta bio dovoljan po jedan break.

Peti nositelj Stefanos Tsitsipas nije imao prevelikih problema protiv domaćeg igrača s pozivnicom Tara Daniela. Grk je u konačnici slavio sa 6:1, 6:3 nakon sat i 16 minute provedenih na terenu.

Tijekom prvog seta lakoćom je čuvao vlastiti servis, a protivniku ga je oduzeo dva puta. U drugom se suočio s prvom i jedinom break loptom Daniela koju je uspio spasiti. Kao i u prvom, u drugom je setu napravio dva breaka i zaključio meč u svoju korist.

ATP Tokio, 1. kolo:
Richard Gasquet (8) - Denis Kudla 7:6 (8), 6:3
Frances Tiafoe - Maximilian Marterer 7:5, 6:4
Jeremy Chardy - Damir Džumhur 4:6, 6:3, 6:3
Stan Wawrinka - Taylor Fritz 6:3, 6:4
Stefanos Tsitsipas (5) - Taro Daniel 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!