Tenis

Preokret Cibulkove za četvrtfinale Pekinga, Zhang lakoćom svladala Sasnovič

Petar Jenjić • srijeda, 03.10.2018.
Preokret Cibulkove za četvrtfinale Pekinga, Zhang lakoćom svladala Sasnovič
Foto: EPA

Danas je zaključeno drugo kolo i krenula osmina finala WTA turnira u Pekingu. Pobjedu i prolazak među osam najboljih izborila je Dominika Cibulkova koja je preokrenula meč protiv devete nositeljice Sloane Stephens. Osminu finala danas su posljednje potvrdile Karolina Pliškova i Shuai Zhang...

Karolina Pliškova za sat i 27 minuta igre prošla je u osminu finala WTA turnira u Pekingu, češka tenisačica sa 6:3, 6:4 bila je bolja od Aliaksandre Sasnovič. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Pliškove.

Jako dobro Pliškova je otvorila današnji meč i s dva breaka stigla do vodstva od 5:0. Sasnovič je uspjela vratiti jedan break zaostatka, ali više od toga nije išlo. Češka tenisačica iskoristila je ukupno petu set loptu.

Nakon što je bjeloruska tenisačica napravila break na startu drugog seta, Pliškova se probudila i uzvratila s dva uzastopna oduzeta servisa. Do kraja meča uspjela je zadržati prednost, a uspjela je spasiti i jednu break loptu protivnice.

Osminu finala izborila je i Shuai Zhang koja je sa 6:1, 6:2 lakoćom svladala Timeu Babos i tao izborila dvoboj s Angelique Kerber. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj na WTA touru i treća pobjeda Kineskinje.

Domaća igračica igrala je jako dobro na svom servisu i u cijelom meču nije dozvolila nijednu break loptu. Po dva breaka u svakom setu bila su i više nego dovoljna za upisivanje pobjede.

Meč osmine finala danas je odigrala Dominika Cibulkova koja je preokrenula protiv Sloane Stephens i stigla do pobjede sa 4:6, 6:2, 6:3. U petom međusobnom dvoboju Slovakinja je tako stigla do druge pobjede.

Bolje je krenula Cibulkova i u prvi set u kojem je povela s 3:0, međutim, uzvraća Stephens koja do kraja prepušta tek jedan gem. U drugom je slovačka tenisačica bila kudikamo bolja, ispustila je jednom servis, ali čak ga je tri puta oduzela.

U trećem je setu nastavila s jako dobrom igrom, napravila je dva breaka i povela s 4:0. Stephens je uspjela vratiti jedan break zaostatka, ali više od toga nije išlo.

WTA Peking, 2. kolo:
Karolina Pliškova (7) - Aliaksandra Sasnovič 6:3, 6:4
Shuai Zhang - Timea Babos 6:1, 6:2

WTA Peking, osmina finala:
Dominika Cibulkova - Sloane Stephens (9) 4:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!