Nogomet

VIDEO: Krasan pogodak Ivana Rakitića u golijadi u Londonu, Inter slavio u Eindhovenu

Branimir Korać • srijeda, 03.10.2018.
VIDEO: Krasan pogodak Ivana Rakitića u golijadi u Londonu, Inter slavio u Eindhovenu
Foto: EPA

U jednoj od najzanimljivijih utakmica večeri u Ligi prvaka, Tottenham je na Wembleyju ugostio Barcelonu koja je upisala pobjedu u susretu sa šest golova, a krasan pogodak postigao je Ivan Rakitić...

Tottenham - Barcelona 2:4

Nakon tri utakmice bez pobjede u španjolskom prvenstvu, Barcelona je slavila u Londonu protiv Tottenhama i tako prekinula "mini krizu". U odličnom susretu viđeno je čak šest pogodaka, a ističe se onaj Ivana Rakitića za 2:0 gostiju.

Samo 92 sekunde trebale su Barceloni za vodstvo, pogriješio je Hugo Lloris koji se vratio na gol nakon odsustva zbog ozljede, loše je istrčao i Jordi Alba pronašao je Philippea Coutinha koji ima lagan posao.

U 28. minuti već je 2:0. Coutinho je spasio loptu da ne ode van terena, ona u konačnici dolazi na rub kaznenog prostora do Rakitića koji iz prve iz voleja pogađa i od vratnice šalje loptu u mrežu.

Na startu drugog dijela Messi je dvaput pogađao okvir gola, a kada nije on uspio zabiti, uspio je Harry Kane, ali samo četiri minute kasnije Messi vraća Barcelonu na dva gola prednosti.

Tottenham se nije predao i uspio je smanjiti zaostatak u 66. minuti lijepim udarcem Lamele sa 17 metara, lopta nije bila tako jaka, ali je precizno uz vratnicu ušla u mrežu.

Svaku nadu Tottenhama u moguće poravnanje ubio je Messi svojim drugim golom u 90. minuti susreta.

Rakitić je odradio vrlo dobar posao kroz svih 90 minuta provedenih na terenu.

Porto - Galatasaray 1:0

Porto je uzeo sva tri boda u susretu protiv Galatasaraya uz odličan nastup Ikera Casillasa koji je sjajno branio i spriječio Turke da dođu barem do boda.

S ova tri boda Porto je otišao na vrh tablice, a pobjedu mu je osigurao Moussa Marega golom nakon ubačaja iz kornera gdje je dosta loše reagirala obrana Galatasaraya koja je ostavila Maregu potpuno samog na pet metara.

Casillas je ključne obrane izvlačio u završnici prvog poluvremena kada je zaustavio pokušaje Nagatoma i Gumusa.

Za Porto je ovo vrijedna pobjeda ne samo iz perspektive Lige prvaka već i kao dobra najava velikog derbija za vikend protiv Benfice u portugalskom prvenstvu.

PSV - Inter 1:2

Više od godinu dana PSV nije znao za poraz na svom travnjaku u 90 minuta, a onda ga je svladao Inter. Kriza Intera s početka sezone definitivno je prošlost, nakon dobrih rezultata u talijanskom prvenstvu, Inter niže pobjede i u Ligi prvaka.

U prvom kolu preokretom je slavio protiv Tottenhama s 2:1, a istim rezultatom i ponovno preokretom stigao je do pobjede u Eindhovenu.

Poveo je PSV sredinom prvog poluvremena lijepim pogotkom Pabla Rosarija koji je opalio s 20 metara i pogodio za vodstvo domaćina.

U završnici prvog dijela Inter se vraća. Pokušaj Icardija završio je u bloku, ali lopta se odbila točno do Radje Nainggolana koji pogađa s ruba kaznenog prostora.

Nakon točno sat vremena igre gosti dolaze do preokreta, bila je to loša reakcija obrane PSV-a, dugačka lopta išla je na Icardija koji je prima i zabija uz loš izlazak domaćeg vratara.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su cijelu utakmicu.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PSV Eindhoven1:2Inter
Tottenham2:4Barcelona
1Barcelona 614:5+914
2Tottenham 69:10-18
3Inter 66:7-18
4PSV Eindhoven 66:13-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!