Tenis

Jaziri šokirao Zvereva, Fucsovics i Fognini sigurno do pobjede

Jan Šneler • četvrtak, 04.10.2018.
Jaziri šokirao Zvereva, Fucsovics i Fognini sigurno do pobjede
Foto: EPA

U osmini finala ATP turnira u Pekingu, tuniški tenisač Malek Jaziri iznenađujuće je slavio protiv favoriziranog Alexandera Zvereva...

Veliko iznenađenje priredio je Malek Jaziri, 34-godišnji Tunižanin koji je nakon više od dva i pol sata igre slavio protiv petog tenisača svijeta Alexandera Zvereva. Njemački tenisač nije imao šanse protiv odlično raspoloženog Jazirija.

Prvi set Jaziri je odradio sjajno. Iako je već u drugom gemu izgubio servis, momentalno je napravio rebreak i vratio se u igru. Uspio je u osmom gemu obraniti četiri break lopte i odvesti meč u 13. igru. U tie-breaku vrlo brzo stekao je veliku prednost i prilično mirno osvojio prvi set.

U nastavku meča Zverev ipak pokazuje pravo lice i s 2:6, nakon 41 minute igre, izjednačava u setovima. Nije se činilo kao da će Jaziri uspjeti doći do pobjede, no on je ranim breakom pokazao da misli ozbiljno. Ipak, ono što je njemu pošlo za rukom u prvom sada je uspjelo Zverevu koji je odmah vratio izgubljeno. Iako su tenisači igrali dobro i čvrsto držali svoj servis, Jaziri dolazi do breaka, odnosno meč lopte u 10. gemu te ju koristi i sa 6:4 prolazi među osam najboljih.

Gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili slavio je protiv favoriziranijeg Fernanda Verdasca. Gruzijac je imao vodstvo od 4:2 u prvom setu, ali dopušta Verdascu da se vrati. Set odlazi u tie-break u kojemu je Basilašvili bio daleko bolji te je sa 7:3 osvojio 13. igru.

U drugom setu ponovno gruzijski tenisač dolazi do breaka, no još jednom Verdasco se vraća. Ipak, slično kao i Zverev, Verdasco radi grešku u 10. gemu te dopušta Basilašviliju meč loptu. Gruzijski tenisač to ne odbija i sa 6:4 osvaja meč.

Teže poslove nisu imali Marton Fucsovics i Fabio Fognini. Mađar je slavio protiv Marca Cecchinata sa 6:4 i 6:2, dok je Fognini također bez većih problema (6:4 6:3) pobijedio Rusa Andreja Rubljeva.

ATP Peking, osmina finala:
Marton Fucsovics (Mađarska) - Marco Cecchinato (Italija) 6:4 6:2
Fabio Fognini (Italija) - Andrej Rubljev (Rusija) 6:4 6:3
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Fernando Verdasco (Španjolska) 7:6(3) 6:4
Malek Jaziri (Tunis) - Alexander Zverev (Njemačka) 7:6(4) 2:6 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!