Košarka

VIDEO: Šarića još uvijek ne služi šut, u Šangaju Sixersi bolji od Mavericksa

Branimir Korać • petak, 05.10.2018.
VIDEO: Šarića još uvijek ne služi šut, u Šangaju Sixersi bolji od Mavericksa
Foto: EPA

U sklopu kineske turneje Philadelphia i Dallas odigrali su u Šangaju pripremnu utakmicu koja je završila pobjedom Sixersa. Prva je to od dvije utakmice ovih momčadi u Kini ove godine...

Philadelphia i Dallas odigrali su ukupno 25. NBA predsezonsku utakmicu na kineskom tlu i to u Šangaju, a u "kineskom spektaklu" Sixersi su slavili 120:114 u utakmici koja je više bila natjecateljska nego pripremna.

Dario Šarić na jednoj strani i Luka Dončić na drugoj strani predstavljali su Europu u startnim petorkama, no za obojicu znamo da mogu dosta bolje od ovoga. Šariću će trebati vremena da uhvati pravu formu, a Dončiću će trebati vremena za privikavanje na američku košarku.

Dario je na parketu boravio 29 minuta i za to vrijeme ubacio je sedam poena uz dosta loš šut 2/8 za dva poena i 1/3 za tri. Tome je dodao pet skokova i šest asistencija te dvije blokade.

Inače briljirao je JJ Redick koji je odigrao gotovo savršenu utakmicu. Redick je ubacio 28 poena uz šut 3/3 za dva, čak 7/7 za tri poena i 1/1 s linije slobodnih bacanja. Joel Embiid dodao je 22 poena i deset skokova, a Ben Simmons plesao je na rubu triple-double učinka s devet poena, devet skokova i deset asistencija.

Kod Dallasa istaknuo se Dennis Smith s 20 poena, pet skokova i pet asistencija, a Maximilian Kleber dodao je 17 poena, sedam skokova i četiri blokade. Dončić je za 31 minutu upisao 11 poena uz šut 4/7 za dva, 0/4 za tri i 3/6 s linije slobodnih bacanja.

Iako je bio na klupi Dallasa, Dirk Nowitzki zbog lakše ozljede ipak nije ulazio u igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!