Automoto

80. pole-position Lewisa Hamiltona, Vettel kreće tek deveti

Petar Jenjić • subota, 06.10.2018.
80. pole-position Lewisa Hamiltona, Vettel kreće tek deveti
Foto: EPA

Završene su kvalifikacije za Veliku nagradu Japana, a novi pole-position, 80. u karijeri, osigurao je Lewis Hamilton ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa. Sebastian Vettel zbog slabe taktike s gumama krenut će tek s devete pozicije...

Lewis Hamilton nastavlja s jako dobrim vožnjama u Japanu. Nakon što je bio najbrži na sva tri slobodna treninga, Britanac je najbrže vrijeme ostvario i u kvalifikacijama te tako osigurao novi pole-position, ukupno 80. u karijeri.

Kao što je to bio slučaj i na prošloj utrci, iza njega startat će njegov momčadski kolega Valtteri Bottas. Treći će krenuti Max Verstappen iz Red Bulla, a četvrti Ferrarijev Kimi Raikkonen. Finčev momčadski kolega Sebastian Vettel krenut će tek s devete pozicije u sutrašnju utrku.

Iz Mercedesa dobro su "pročitali" promjenjivo vrijeme u Japanu te su osigurali da oba njihova vozača svoje najbrže krugove odvoze na startu treće kvalifikacijske runde, prije dolaska kiše. Nakon prvih brzih krugova bili su uvjerljivo najbrži.

Pokušali su iz Ferrarija sa supersoft gumama nakon što je Vettel javio kako su još uvijek uvjeti za gume za suho. Ipak, do kraja vozači nisu uspjeli popraviti svoja vremena pa je Nijemac ostao na razočaravajućem devetom mjestu.

S pete pozicije krenut će Romain Grosjean iz Haasa, dok šestu i sedmu poziciju drži dvojac iz Toro Rossa, Brendon Hartley i Pierre Gasly.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!