Zimski sportovi

VIDEO: Carolina upisala prvu pobjedu, San Jose slavio nakon produžetaka kod Kingsa

Jan Šneler • subota, 06.10.2018.
VIDEO: Carolina upisala prvu pobjedu, San Jose slavio nakon produžetaka kod Kingsa

U ranim jutarnjim satima odigrane su još dvije utakmice najjače hokejaške lige na svijetu, a treba istaknuti pobjedu San Jose Sharksa nakon produžetaka kod Los Angeles Kingsa...

Nakon poraza u prvom kolu, San Jose Sharksi i Carolina Hurricanesi uspjeli su doći do prvih pobjeda. Iako je San Jose došao do slavlja nakon lutrije produžetaka, Carolina je dominantnom predstavom slavila protiv Columbus Blue Jacketsa.

Carolina je došla u vodstvo nakon manje od dvije minute igre. Odličan posao napravio je Andrej Svečnikov koji je uposlio Jordana Martinooka koji precizno pogađa za 0:1. Iako su se domaći uspjeli vratiti par minuta kasnije pogotkom Brandona Dubinskyja, Carolina sve rješava u posljednje dvije trećine.

Po jedan pogodak u svakoj četvrtini bio je dovoljan za slavlje. Prvo je u drugoj trećini, spretno pogodio Sebastian Aho, da bi već početkom posljednje dionice utakmice Michael Ferland postavio konačnih 1:3.

U Los Angelesu situacija je bila bitno drugačija. Sharksi su već u prvoj trećini imali veliku prednost. Nakon 14 minuta igre, pogocima Time Meiera i Evandera Kanea, San Jose je vodio s 0:2 i praktički najavio dominaciju. Ipak, u posljednjim minutama prve trećine, Anže Kopitar vraća nadu domaćima.

Nije prošla niti minuta u drugoj trećini, a Kingsi dolaze do izjednačenja. Tyler Toffoli iskoristio je nepažnju gostiju i poentirao iz blizine za 2:2. Sada su domaći bili u psihološkoj prednosti, no unatoč činjenici da su nekoliko puta imali igrača više, do vodstva nisu stigli. Utakmice je ušla u produžetke u kojima su spretniji bili gosti. Malo više od dvije minute do kraja, Kevin Labanc zabio je za 2:3 i donio pobjedu San Joseu.

NHL:
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 1:3
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 2:3*
*nakon produžetka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!