Tenis

Anastasija Sevastova i Caroline Wozniacki u borbi za titulu u Pekingu

Petar Jenjić • subota, 06.10.2018.
Anastasija Sevastova i Caroline Wozniacki u borbi za titulu u Pekingu
Foto: EPA

U finalu WTA turnira u Pekingu igrat će Anastasija Sevastova i Caroline Wozniacki koje su u dva seta bile bolje od Naomi Osake i Qiang Wang...

Prvo polufinale pripalo je Anastasiji Sevastovoj koja je s dva puta po 6:4 bila bolja od Naomi Osake. Meč je trajao sat i 33 minute, a ovo je bila druga pobjeda latvijske tenisačice u trećem međusobnom dvoboju.

28-godišnja tenisačica tako se plasirala u svoje sedmo finale na WTA turnirima, a do sada ima po tri pobjede i poraza. Posljednju titulu osvojila je u srpnju u Bukureštu gdje je u finalu bila bolja od Petre Martić.

Obje su igračice u uvodnim gemovima spašavale po nekoliko break lopti protivnice, ali do prvog i jednog oduzetog servisa u prvom setu stigla je Sevastova koja je povela s 4:3, a zatim bez većih problema ga i privela kraju.

Nastavila je latvijska tenisačica s dobrom igrom i u drugom setu u kojem je povela s 4:2. Uzvratila je Osaka breakom, ali vrlo brzo ponovno je izgubila servis. Sevastova svoju priliku nije propustila.

U finale je prošla i druga igračica svijeta Caroline Wozniacki koja se sa 6:1, 6:3 bez većih problema obračunala s domaćom tenisačicom Qiang Wang. U četvrtom međusobnom dvoboju Dankinja je upisala treću pobjedu.

Prvi set gotovo bez većih problema osvojila je Wozniacki koja je povela s 3:0, a nakon što je spasila tri break lopte, još jednom oduzela servis protivnici.

Po jedan break sa svake strane vidjeli smo u prva četiri gema drugog seta, ali do kraja je igrala samo danska tenisačica koja je s nova dva oduzeta servisa zaključila meč u svoju korist.

WTA Peking, polufinale:
Anastasija Sevastova - Naomi Osaka (8) 6:4, 6:4
Caroline Wozniacki (2) - Qiang Wang 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!