Tenis

Medvedev "pokvario" japansko slavlje i osvojio Tokio

Petar Jenjić • nedjelja, 07.10.2018.
Medvedev "pokvario" japansko slavlje i osvojio Tokio
Foto: EPA

Daniil Medvedev pobjednik je ATP turnira koji se igrao u Tokiju, ruski tenisač odigrao je sjajan meč protiv Keija Nishikorija i pobijedio ga u dva seta...

Kei Nishikori bio je spreman pridružiti se Stefanu Edbergu i Peteu Samprasu kao igrač koji je barem tri puta osvajao naslov u Tokiju. Ipak, japanski tenisač pred svojim navijačima nije uspio doći do nove titule, a slavlje je pokvario Daniil Medvedev.

Ruski tenisač igra jako dobro ove godine, a to je potvrdio i danas kada je po treći puta ove sezone osvojio ATP turnir, a po drugi puta kao igrač koji je u glavni turnir ušao tek nakon kvalifikacija.

Medvedev je u konačnici stigao do pobjede sa 6:2, 6:4 nakon sat i četiri minute provedene na terenu. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Medvedeva koji će od sljedećeg tjedna postati najbolje rangirani ruski tenisač, popet će se do 22. pozicije.

U cijelom setu suočio se tek s jednom break loptom protivnika i to odmah na otvaranju meča. Do kraja prvog seta dva je puta oduzeo servis Japancu te lakoćom uzeo set.

Sjajno je igrao ruski tenisač na svom servisu na koji Nishikori nije imao apsolutno nikakav odgovor. Osim spomenutog prvog gema, Medvedev je do kraja meča izgubio tek dva poena na vlastitom servisu. Svoju priliku u drugom setu dočekao je pri vodstvu 5:4 kada koristi svoju prvu meč loptu.

ATP Tokio, finale:
Daniil Medvedev - Kei Nishikori (3) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!