Nogomet

Dalić u velikim problemima s ozljedama, Mandžukić se ne vraća: "Respektiram njegovu odluku"

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.10.2018.
Dalić u velikim problemima s ozljedama, Mandžukić se ne vraća: "Respektiram njegovu odluku"
Foto: FaH

Izbornik Zlatko Dalić ima velikih problem uoči dvoboja s Engleskom u Ligi nacija, poveći broj igrača je ozlijeđen i tek će se vidjeti ima li još onih koji dolaze sa svježim ozljedama...

Situacija je daleko od idealne i poveći broj reprezentativaca ima probleme s ozljedama i čemu je Zlatko Dalić izvijestio uoči dvoboja s Engleskom.

"Imamo par problema s igračima koji su na popisu. Brozović je u petak napustio trening Intera i jučer nije igrao zbog ozljede koju ćemo danas provjeriti. Zatim je Barišić zaradio ozljedu u subotu i zbog rupture mišića vjerojatno niti njega neće biti. Santini je u susretu protiv Dinama zaradio posjekotinu na nozi pa je i on u problemima. Šime Vrsaljko jučer je igrao cijelu utakmicu i vidjet ćemo u kakvom je stanju koljeno pa ako nije dobro i njega ćemo poštedjeti. Lovre Kalinić imao je magnetsku na kojoj se nije vidjelo ništa, ali ako i kod njega bude problema, zvat ćemo novog vratara. Tijekom dana kako igrači budu dolazili, vidjet ćemo tko je u još nekim problemima."

Problem je na desnom boku gdje je prvi izbor Šime Vrsaljko, no upitno je u kakvom je stanju stog se traži pričuvno rješenje.

"Bio sam u Interu i razgovarao s trenerom, sportskim direktorom i Šimom. On zbog koljena nije igrao mjesec dana i ima taj evidentan problem. Nakon svakog napora koljeno reagira i treba mu vremena za odmor. Ako s njim tijekom dana ne bude u redu, vratit ćemo ga natrag u Milano da to vrijeme iskoristi za oporavak i mirovanje deset dana. Imamo tu nekoliko otvorenih opcija, možemo igrati s Vidom na desnom beku i ostajemo na stoperima na Lovrenu, Mitroviću i Miliću, tu je i Jedvaj na desnom beku što mu nije prava pozicija. Nisam odustao niti od opcije s Rogom jer mislim da on to može zbog svoje motorike i trke. Ako sa Šimom ne bude u redu, možda pozovem još jednog igrača, ali to ćemo vidjeti tijekom dana."

Ako Lovre Kalinić ne bude mogao, Dalić se okreće prema Rijeci.

"Ako Kalinić ne bude mogao, zvat ćemo Slugu iz Rijeke."

Hrvatska je u Ligu nacija ušla teškim porazom od Španjolske u Elcheu i protiv Engleske traži iskupljenje.

"Teško nam je pao taj poraz od Španjolske, ali nije nas poremetio. Moramo sad protiv Engleske popraviti dojam. Razgovarao sam s igračima o svemu tome, ali napravit ćemo analizu svega toga. Dogodio nam se problem koji moramo popraviti, nakon te 20. minute nismo više bili kompaktni i u rasporedu, ali to je prošlost i idemo gledati što je pred nama. Svima je teško, Barcelona i Real također teško ulaze u formu, puno je igrača igralo SP pa tako imamo i mi dosta problema. Najvažnije mi je da svi budu spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo."

U vrhu napada nije pronađeno pravo rješenje nakon odlaska Mandžukića, a jedna od opcija je i Ante Rebić.

"Ante Rebić je jedna opcija za špicu, tu poziciju igra i sada u Eintrachtu. Ante je imao sjajno SP, potrošio se maksimalno, taman se vratio na teren i ozljedu pa i njemu treba vremena za ulazak u pravu formu. Tamo ga trener dozira, a već sam rekao da ga vidim na tom mjestu. Može igrati i na boku i u špici, brz je, agresivan, zahvalan."

Pojavila se priča o mogućem povratku Mandžukića u reprezentaciju, ali Dalić je odbacio takvu mogućnost.

"Mandžo je donio odluku, ja sam je prihvatio, podržao i respektiram je. On igra sjajno u Juventusu i tko ne bi poželio takvog igrača, ali poznajem Mandžu, znam o čemu smo razgovarali i potpuno podržavam njegovu odluku."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!