Tenis

Sjajni Ćorić preokretom do pobjede nad Wawrinkom

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Sjajni Ćorić preokretom do pobjede nad Wawrinkom
Foto: EPA

U prvom kolu turnira iz Masters serije u Šangaju, Borna Ćorić uspješno je svladao Stana Wawrinku i tako se plasirao u drugi krug gdje ga čeka Bradley Klahn...

Odlično je započeo Borna Ćorić svoj nastup na ovogodišnjem Mastersu u Šangaju. U prvom kolu, hrvatski tenisač bio je bolji od iskusnog Švicarca Stana Wawrinke. Posebno imponira način na koji se mladi hrvatski tenisač vratio u meč i slavio nakon tri setova.

Vrlo dobro su obojica tenisača igrala u prvom setu i do sedmog gema tek su imali po jednu priliku za break. Nažalost, u spomenutom gemu, Ćorić nije najbolje reagirao te je Wawrinka došao do breaka. Hrvatski tenisač imao je sjajnu priliku u posljednjem gemu. Došao je do dvije break lopte i potpunog povratka u set, no Švicarac se izvukao i osvojio set sa 6:4.

Već je poznato kako je Ćorić najjači upravo kada mislimo da ima najmanje šanse. Činilo se da će Wawrinka rutinski zaključiti meč, no u drugom setu, kod vodstva 4:5, hrvatski tenisač sjajno reagira na protivnikov servis i automatizmom breakom dolazi do osvajanja seta s 4:6.

Bolju igru iz drugog seta, Ćorić je nastavio i u posljednjem. U četvrtom gemu došao je do novog breaka kojeg je uspio sačuvati do kraja vrlo sigurnim servisom. S 3:6 je okončao treći set te se plasirao u drugo kolo natjecanja.

U sljedećem kolu očekuje ga Bradley Klahn koji je neočekivano porazio Nicka Kyrgiosa. To su dobre vijesti za Ćorića jer je Klahn ipak puno bolji ždrijeb od Kyrgiosa.

ATP Šangaj, 1. kolo:
Stan Wawrinka (Švicarska) - Borna Ćorić (Hrvatska, 13) 6:4 4:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!