Tenis

Martić se mučila, ali ipak svladala Duan u prvom kolu Tianjina

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Martić se mučila, ali ipak svladala Duan u prvom kolu Tianjina
Foto: EPA

Iako se očekivao lakši prolaz hrvatske tenisačice Petre Martić u prvom kolu WTA turnira u Tianjinu, Ying-Ying Duan zadala joj je puno problema...

Hrvatska tenisačica i šesta nositeljica WTA turnira u kineskom Tianjinu, Petra Martić, uspješno je svlada Ying-Ying Duan u prvom kolu. Za prolaz joj je trebalo gotovo dva i pol sata meča, puno više no što se očekivalo.

Početak meča nije bio dobar. Već u četvrtom gemu, kineska tenisačica došla je do breaka. Martić nije izgledala dobro u uvodnim gemovima te je Duan mogla i ranije završiti set. Hrvatska tenisačica došla je do male šanse u posljednjem gemu da preokrene set, no Kineskinja je ostala koncentrirana i slavila s 3:6.

U nastavku meča ipak smo vidjeli bolju igru hrvatske tenisačice. Stalno je pritiskala servis protivnice i došla do dvije break lopte u šestom gemu. Nažalost, nije ih iskoristila, no dobrom igrom u sljedećem gemu uspjela je izbjeći još jedan oduzeti servis. Konačno, u osmom gemu, Martić dolazi do 0:40 i isprve uzima break te sa 6:3 izjednačava rezultat u setovima.

U posljednjem setu, hrvatska tenisačica propustila je čak pet break lopti. Nikako nije uspjela slomiti Duan, a u posljednjem gemu prije tie-breaka došla je na korak od poraza. Imala je Kineskinja meč loptu, no Martić se ipak uspjela obraniti. U 13. igri hrvatska tenisačica bila je puno bolja, rano došla do prednosti od 4:0 i mirno sa 7:3 zaključila tie-break.

U drugom kolu očekuje ju dvoboj protiv još jedne kineske tenisačice, Fangzhou Liu. Liu je 150. igračica svijeta i objektivno Martić protiv nje ne bi trebala imati previše problema.

WTA Tianjin, 1. kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Ying-Ying Duan (Kina) 3:6 6:4 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!