Nogomet

Lekin odvjetnik: "Odgovorio je na 20 pitanja, prenoćit će u pritvoru i u četvrtak bi mogao na slobodu"

Branimir Korać • srijeda, 10.10.2018.
Lekin odvjetnik: "Odgovorio je na 20 pitanja, prenoćit će u pritvoru i u četvrtak bi mogao na slobodu"
Foto: EPA

Ivan Leko prenoćit će u pritvoru nakon što se našao među uhićenima u akciji "Čiste ruke" u kojoj se istražuje pranje novca i namještanje utakmica u belgijskom nogometu...

Belgijska javnost s velikom pozornosti prate današnja događanja u akciji "Čiste ruke" koja je dovela do velikog broja uhićenja nogometnih djelatnika i njihovih pomagača zbog sumnje u pranje novca i namještanje utakmica.

Poveći broj klubova belgijskog nogometnog prvenstva je pod istragom i pretresani su im uredi i sjedišta, a među uhićenima je i Ivan Leko, trener Club Bruggea s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka i ove sezone drži vodeću poziciju.

Leko ima punu podršku kluba i navijača koji su mu došli izraziti podršku i jasno poručuju kako ova akcija nije usmjerena protiv Leke i Club Bruggea već protiv menadžera koji tresu belgijskim nogometom.

Jedan od njih je i bivši menadžer Ivana Leke Dejan Veljković, a neki mediji spekuliraju kako je zbog njega Leko i završio na ispitivanju i u pritvoru.

"Ivan Leko dao je izjavu, ali mislim da je količina posla trenutno problem. Veliki broj osoba je uhićeno pa još nije donesena odluka o puštanju nekih na slobodu. Leko je odgovorio na 20 pitanja, a policija je bila vrlo korektna. Zadovoljan sam kako je sve prošlo. Ispitivanje nije trajalo punih sedam sati kako se piše, bilo je tu dosta formalnosti kroz koje se moralo proći u tom vremenu. Ivan je vrlo iskren čovjek i očekujem da će vrlo brzo ponovno biti na treningu Club Bruggea. Trenutno mu se ništa ne pripisuje, a vidjet ćemo kakva će odluka biti u četvrtak kada bi mogao na slobodu", poručio je odvjetnik hrvatskog stručnjaka i Club Bruggea Walter van Steenbrugge.

Ranije tijekom dana istražitelji su poručili kako su svi uhićeni kao osumnjičenici, a ne svjedoci, uključujući i hrvatskog stručnjaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!