Tenis

Del Potro predao Ćoriću nakon prvog seta, hrvatski tenisač u četvrtfinalu

Branimir Korać • četvrtak, 11.10.2018.
Del Potro predao Ćoriću nakon prvog seta, hrvatski tenisač u četvrtfinalu
Foto: EPA

Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu turnira u Šangaju nakon što je u osmini finala upisao pobjedu protiv Juana Martina del Potra. Argentinac je predao meč zbog ozljede odmah nakon gubitka prvog seta...

Juan Martin del Potro nije uspio i treći put svladati Bornu Ćorića. U susretu osmine finala Masters 1000 turnira u Šangaju bio je prisiljen na predaju nakon što je Ćorić osvojio prvi set sa 7:5.

Sve je išlo nekim normalnim tijekom i obojica su bez većih problema osvajali svoje servis gemove do 5:5 kada Ćorić radi break i zatim mirno na svom servisu dovršava posao u prvom setu.

Del Potro je tu izgubio tri gema zaredom, a dijelom i zaslugom ozljede do koje je došlo kod 5:4 za Bornu kada je stradalo koljeno i više nije bio u pravom izdanju.

Pokušao je Del Potro nastaviti, trudio se i na svom servisu u maratonskom 11. gemu, ali shvatio je kako ne može tako igrati i poslije gubitka prvog seta odlučio se za predaju.

Za njega je to svakako bio najbolji izbor jer je vrlo upitno koliko bi mogao pružiti u ostatku meča, a ozljeda se mogla samo dodatno pogoršati uoči završnog dijela sezone.

Ćoriću je ovo prva pobjeda u mečevima s Del Potrom, do pobjede je došao iz trećeg pokušaja, a posljednji meč odigrali su nedavno na US Openu gdje je Borna imao problema s ozljedom i nije mogao pružiti pravi otpor.

U četvrtfinalu Ćorića čeka dvoboj protiv Matthewa Ebdena, Australca koji je odličan izbor za ovako daleku fazu na Masters 1000 turniru.

Šangaj, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Juan Martin del Potro (Argentina, 3) 7:5 predaja Del Potro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!