Nogomet

Poznat sastav za Englesku, Jedvaj kreće na desnom beku

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.10.2018.
Poznat sastav za Englesku, Jedvaj kreće na desnom beku
Foto: FaH

Na konferenciji za novinare uoči dvoboja Lige nacija protiv Engleske, izbornik Zlatko Dalić izdiktirao je i sastav s kojim će Hrvatska istrčati u petak na Rujevici...

Nakon teškog poraza od Španjolske na startu Lige nacija, Hrvatska na svom travnjaku čeka Englesku. Ponovno Zlatko Dalić ima problema sa sastavom, nisu svi igrači spremni, ali već zna s kojim sastavom će istrčati na Rujevicu.

"Puno je problema i puno je igrača otpalo, ali moramo složiti momčad od ovog što imamo. Vratili su nam se Rebić i Kramarić, tu je i Lovren i već možete pretpostaviti s kojim sastavom ćemo igrati. Na golu će biti Livaković, Vida i Lovren su stoperi, a na bokovima Jedvaj i Pivarić. U sredini bit će Kovačić, Modrić i Rakitić, a naprijed Perišić, Rebić i Kramarić", istaknuo je izbornik Dalić.

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku koja traži iskupljenje nakon onog teškog poraza.

"Nakon Španjolske pokušat ćemo se iskupiti, vidjet ćemo je li Engleska bolja od onog na SP-u. Bitno je da ispravmo dojam od zadnji put, nadamo se dobrom rezultatu. Bit će teško jer nema navijača, ali moramo se priviknuti i probati odigrati što bolje i ostvariti dobar rezultat", kaže Modrić.

Modrić je i prokomentirao izjavu kako su Englezi dodatno motivirali Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Nisam mislio na engleske igrače nego na medije, kroz pisanja smo osjetili da nas ne cijene dovoljno i to nas je uz polufinale dodatno motiviralo. Takav je bio moj dojam, ali nije se odnosilo na igrače i izbornika."

Ne slažu se svi igrači s konceptom Lige nacija, no Modriću se sviđa kompletna ideja.

"Svatko ima svoje mišljenje, kad igramo slabije utakmice dolaze pitanja zašto su slabije, kad igramo jače onda prerano su došle. Po meni je ovo dobro, utakmice su kakve je izbornik htio da vidi kako reagiramo protiv jačih protivnika. Sigurno je malo prebrzo došlo nakon SP-a, ali način predstavljanja Lige nacija po meni nije loš. Možda je Španjolska došla malo prerano, ali ta nam je utakmica pokazala da ako nismo sto posto da će se dogoditi što nam se dogodilo. Po meni je to dobro, ali ima razloga zašto protiv Španjolske nismo bili na razini kao na SP-u."

Igranje pred praznim tribinama nikom ne donosi korist.

"Nitko neće biti u prednosti od igranja pred praznim tribinama, mi smo možda malo više na to navikli. No ne vjerujem da itko ima prednost, moramo se priviknuti i dati sve od sebe."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!