Zimski sportovi

Lindsey Vonn odlazi u mirovinu na kraju nadolazeće sezone

Branimir Korać • petak, 12.10.2018.
Lindsey Vonn odlazi u mirovinu na kraju nadolazeće sezone
Foto: EPA

Jedna od najboljih skijašica svih vremena, Lindsey Vonn, na kraju naredne sezone završit će natjecateljsku karijeru i povući se u mirovinu...

Lindsey Vonn još će odraditi jednu sezonu i onda se povući u mirovinu. Amerikanka je potvrdila svoje namjere, a o tome se potiho govorilo već neko vrijeme.

Velika želja joj je završiti karijeru s najviše pobjeda u povijesti Svjetskog kupa, to neće biti nimalo lako, ali nije niti nemoguće. Naime trenutno je na 82 pobjede, a legendarni Ingemar Stenmark je na vrhu s 86 pobjeda.

"Ako to uspijem, ostvarit ću svoj san. Međutim i ako ne uspijem, moja karijera i dalje će biti nevjerojatna", istaknula je Vonn.

Da nije imala toliko problema s ozljedama, Vonn bi vjerojatno već i prestigla Stenmarka, a ove sezone vozit će sve utrke spusta i superveleslaloma te pokušati ostvariti dobre rezultate u kombinaciji.

Vonn je osvojila tri olimpijska odličja, 2010. godine u Vancouveru je bila prva u spustu, iste godine u superveleslalomu je osvojila broncu da bi u veljači ove godine broncu uzela i u spustu u Pyeongchangu.

Među 82 pobjede, većina ih je ostvarena u brzim disciplinama, njih 43 u spustu te 28 u superveleslalomu. Četiri puta osvojila je Veliki kristalni globus, a posljednji put 2012. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!