Tenis

Jana Fett uspješna protiv Njemice na startu kvalifikacija Luksemburga

Petar Jenjić • subota, 13.10.2018.
Jana Fett uspješna protiv Njemice na startu kvalifikacija Luksemburga
Foto: EPA

Jana Fett u tri je seta stigla do pobjede na startu kvalifikacija WTA turnira koji se igra u Luksemburgu. Hrvatska tenisačica bila je bolja od Njemice Lene Rüffer sa 6:4, 2:6, 6:3...

Tri seta i ukupno sat i 40 minuta bilo je potrebno Jani Fett kako bi stigla do pobjede protiv Njemice Lene Rüffer. Hrvatska tenisačica slavila je sa 6:4, 2:6, 6:3 i tako uspješno odradila prvo kolo kvalifikacija u Luksemburgu.

Bolje je u meč krenula Fett koja je s breakom stigla do vodstva od 3:1, međutim, vrlo brzo uzvraća i Rüffer koja dolazi do poravnanja (4:4). Ipak, pri vodstvu 5:4 hrvatska tenisačica stigla je do 15:40, a zatim iskoristila drugu set loptu.

Na otvaranju drugog seta Fett je nastavila s dobrom igrom te je povela s 2:0, ali do kraja seta igrala je samo njena protivnica koja je s tri breaka došla do poravnanja.

Izjednačen treći set ponudio je ukupno samo jednu break loptu koju je u osmom gemu iskoristila hrvatska tenisačica. Mirnoćom na servisu zatim je uspješno zaključila meč.

U sljedećem kolu čeka ju dvoboj protiv Karoline Muchove s kojom je igrala prošle godine u Tokiju gdje je stigla do pobjede u tri seta.

WTA Luksemburg, kvalifikacije, 1. kolo:
Jana Fett - Lena Rüffer 6:4, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!