Nogomet

Dalić: "Utakmica je poslužila svrsi, iako smo kasno ušli u svoj ritam"

hns.family, Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.10.2018.
Dalić: "Utakmica je poslužila svrsi, iako smo kasno ušli u svoj ritam"
Foto: FaH

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku prijateljske utakmice Hrvatske i Jordana u Rijeci (2:1)...

Hrvatska nogometna reprezentacija porazila je u prijateljskoj utakmici Jordan s 2:1, a svoje prve dojmove nakon utakmice dao je i Zlatko Dalić.

"Utakmica je bila dobra, poslužila je svrsi, iako smo kasno ušli u svoj ritam zbog previše dodira s loptom. Tako se ne može igrati i dovodili smo se u neugodne situacije. Imali smo neplaniranih, manjih problema s ozljedama: Milić je osjetio mišić pa je morao ući Pivarić, premda sam šansu ovdje u Rijeci htio dati i Slugi. Sitni problem ima i Badelj, nadam se da neće imati većih poteškoća. Bartolec je igrao dobro, iako je protiv sebe ima dobrog, brzog suparnika. Uspio ga je neutralizirati, a zamijenio sam ga zato što je imao žuti karton, da ne bi dobio drugi."

Hrvatska je oba pogotka postigla iz prekida, ali nedostajala je bolja realizacija u određenim situacijama.

"Pobijedili smo s dva pogotka iz prekida, ali nismo realizirali prilike koje smo stvorili iz igre jer smo previše komplicirali, pokušavali se ušetati u vrata."

Rasplet skupine u Ligi nacija dodatno se zakomplicirao nakon što je Engleska porazila Španjolsku u Sevilli.

"Sada se sve otvorilo, s dvije pobjede - koje su moguće ako budemo pravi - možemo biti prvi. Moramo biti spremni za Španjolce, a Engleska je kod njih uspjela napraviti ono što mi nismo: postići dva brza pogotka, stvoriti prednost i privesti utakmicu kraju. Nije me iznenadila ta pobjeda Engleske jer su oni jako dobra momčad", zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!