Rukomet

Derbi SEHA-Gazprom lige: PPD Zagreb dočekuje makedonski Vardar

Jan Šneler • utorak, 16.10.2018.
Derbi SEHA-Gazprom lige: PPD Zagreb dočekuje makedonski Vardar

U sklopu šestog kola SEHA - Gazprom lige, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb dočekat će makedonski Vardar...

Na rasporedu SEHA - Gazprom lige je najveći regionalni derbi, dvoboj Prvog plinarskog društva Zagreb i makedonskog Vardara iz Skoplja. Ove momčadi imaju dugu povijest rivaliteta, međusobnih ogleda i ovo bi trebala biti prava poslastica za sve ljubitelje rukometa.

PPD Zagreb ovaj susret ne dočekuje u najboljem ozračju. Momčad je dugo putovala u daleko Zaporožje, povratak je bio tek jučer, a niti sam rezultat utakmice nije bio najsretniji. Zagrebaši su teško poraženi i nažalost propustili veliku priliku gotovo eliminirati direktnog konkurenta iz razmišljanja o prolasku skupine.

PPD je otkrio niz slabosti, veliki pad u koncentraciji i katastrofalnu obranu na poziciji pivota. Motor iz Zaporožja definitivno ne spada u rang najjačih europskih momčadi, ali svejedno su se prešetavali po crti i proigravali pivote kada god su to zamislili. Također, Zagrebaši su u napadu često izgledali kao da igraju s tri igrača. Teško se sjetiti jesmo li uopće vidjeli neku izrađeniju akciju za Damira Bičanića i Davida Mandića koji su bili besposleni na lijevoj strani. Problematična je upravo činjenica kako se radi o ponajboljim igračima ove sezone.

Također, ono što PPD mora popraviti je igra sedam na šest. Trener Lino Červar forsira tu igru koja donosi veliku korist, ali i ogromnu štetu ako se igra dekoncentrirano i previše griješi. Upravo u prvom dijelu kada je PPD imao protiv Motora odličan rezultat, nekoliko puta su tehničkim greškama vratili Ukrajince u život.

Što se tiče današnjeg susreta, tu je sve više manje poznato. Zagrebaši su često igrali vrlo dobro protiv jakog Vardara i nerijetko su se Makedonci u posljednjim minutama čupali i nekako uspijevali doći do pobjede. Vardar nije toliko moćan kao proteklih sezona te je iz kluba otišlo jako puno igrača, no još uvijek se radi o odličnoj momčadi.

Premda su ostali bez Arpada Šterbika, Ilije Abutovića, Jorge Maquede, Joana Canellasa i ponajboljeg igrača Luke Cindrića, Makedonci su uspjeli dovesti nekoliko ruskih igrača među kojima se ističu Sergei Gorbok i Dmitrii Kiselev te nakon pet utakmica u Ligi prvaka imaju četiri pobjede.

Očekuje nas vrlo interesantna utakmica, možda i jedna od najneizvjesnijih proteklih godina, no pravo je pitanje može li PPD pružiti dovoljno kvalitetan otpor Vardaru koji ima puno širu klupu i veći raspon raspoloživih igrača. Susret u Sutinskim vrelima počinje u 17.30 sati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!