Košarka

Marko Arapović solidan u preokretu Galatasaraya, Zvezda i dalje stopostotna

Branimir Korać • srijeda, 17.10.2018.
Marko Arapović solidan u preokretu Galatasaraya, Zvezda i dalje stopostotna

Počelo je odigravanje susreta trećeg kola Eurokupa, a Crvena zvezda je prva momčad koja je došla do tri pobjede. Novu pobjedu ostvarila je na svom parketu protiv Andorre...

Crvena zvezda zadržala je stopostotan učinak u Eurokupu domaćom pobjedom protiv Andorre 85:79. Andorra se pokazala kao vrlo neugodan protivnik, ali Zvezda je ipak stigla do pobjede zahvaljujući dobrom šutu za tricu (10/21) i nadmoći u skoku (38:26). Gosti su na početku druge četvrtine imali vodstvo 26:18, no na krilima Joea Raglanda Zvezda je do odmora stigla do preokreta.

"Teška utakmica baš kao što smo očekivali jer smo znali da će Andorra tražiti pobjedu nakon što je za vikend izgubila u prvenstvu. Ovo je lijepa pobjeda za nas i iz nje možemo puno toga naučiti. Zadovoljan sam činjenicom da smo imali 20 asistencije, ali ne mogu biti zadovoljan s 21 izgubljenom loptom", istaknuo je nakon susreta trener domaćina Milan Tomić.

Kod Zvezde Ragland je ubacio 24 poena uz osam asistencija, a Mouhammad Faye dodao je 18 poena i 11 skokova. Kod Andorre David Jelinek ubacio je 18 poena, Shayne Whittington 13 poena, a Andrew Albicy deset poena uz 12 asistencija i pet osvojenih lopti.

Turk Telekom ostaje bez ijedne pobjede u Eurokupu nakon što je poražen i na gostovanju u Francuskoj kod ASVEL-a. Domaćin je u prvom poluvremenu stvorio razliku, na početku drugog dijela približio se vodstvu od 20 razlike da bi Turci polako smanjivali zaostatak i došli na minus sedam četiri minute prije kraja. No ASVEL završava utakmicu serijom čak 15:1 i odnosi visoku pobjedu.

Mantas Kalnietis predvodio je domaćina s 19 poena i osam asistencija, a AJ Slaughter dodao je 16 poena. Miro Bilan za 25 minuta ubacio je šest poena (3/7 za dva) uz tri asistencije. Kod gostiju TJ Campbell ubacio je 14 poena, Sylven Landesberg dodao je 12 poena, a Kenny Gabriel deset poena i 11 skokova.

Oslabljeni Ulm koji je igrao bez Javontea Greena poražen je na svom parketu od Monaca koji je tako stigao do druge pobjede. Monaco je slavio 75:65 bez ikakvih problema i iskoristio umor i kvalitetom skraćenu rotaciju kod njemačkog predstavnika.

Yakuba Ouattara predvodio je goste s 15 poena i osam skokova, Elmedin Kikanović dodao je 14 poena, a Ian Hummer 13 poena i deset skokova. Kod Ulma David Krämer ubacio je 14 poena, a po deset su dodali Per Günther i Ryan Thompson.

Galatasaray je u završnih deset minuta prelomio susret protiv Brescije i otišao do pobjede 84:76. Serija 17:4 za kraj susreta donijela je domaćinu preokret i važnu pobjedu protiv protivnika koji još uvijek nema nijednu pobjedu u ovosezonskom izdanju Eurokupa.

"Nismo uspjeli zadržati isti ritam do kraja susreta. Vrlo je važno da shvatimo da nam je svaki posjed lopte iznimno bitan i možda i presudan. Takvo što odlučuje pobjednika, koncentracija u svakom trenutku. Uopće ne smijemo gledati na rezultat, nije bitno vodimo li osam razlike ili je neodlučeno, moramo svaki napad igrati istom koncentracijom", poručuje trener Brescije Andrea Diana.

Kod Galatasaraya Göksenin Köksal ubacio je 21 poen, Aaron Harrison 14 poena, Nigel Hayes 12 poena uz 11 skokova, a Marko Arapović za 25 minuta dodao je devet poena (4/8 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova te po dvije asistencije i osvojene lopte. Kod poraženih Jordan Hamilton ubacio je 18 poena uz pet asistencija, a po 17 poena dodali su Bryon Allen i Awudu Abass (devet skokova).

Eurokup, treće kolo:
Crvena zvezda - Morabanc Andorra 85:79
ASVEL Villeurbanne - Turk Telekom 84:63
ratiopharm Ulm - Monaco 65:75
Galatasaray - Germani Brescia Leonessa 84:76

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!