Košarka

Cedevita ima imperativ pobjede protiv poljske Arke

Jan Šneler • srijeda, 17.10.2018.
Cedevita ima imperativ pobjede protiv poljske Arke
Foto: FaH

U trećem kolu Eurokupa, košarkaši Cedevite gostovat će kod poljske Arke i taj susret mogao bi biti ključan u kasnijem poretku...

Cedevita je tek na trećini puta u košarkaškom Eurokupu i već ima imperativ pobjede protiv poljske momčadi Arke Gdynie. Cedevita se nalazi u dosta zahtjevnoj skupini i pravo na kiks nema, barem ne protiv momčadi koje objektivno nisu kvalitetom na njihovoj razini.

U dosadašnjem natjecanju, prvaci Hrvatske teško su poraženi kod Limogesa, dok su protiv Albe na domaćem terenu umalo prosuli već dobivenu utakmicu. Takve greške ne smiju se ponavljati i Cedevita mora lakše finiširati već dobivene susrete. U pogledu rostera, bez obzira na izostanak Filipa Krušlina i Karla Žganeca, Cedevita je puno bolje pokrivena.

Zagrebačka momčad ima širinu na klupi, velik broj stranaca koji praktički cijelu petorku čine i protiv momčadi kao Arka većih problema ne bi smjeli imati. Poljaci u svom sastavu imaju Amerikanca koji su vrlo poznati hrvatskoj publici. Josh Bostic igrao je prošlu polusezonu u Zadru, dok je James Florence proveo po godinu dana u Zadru i Ciboni.

Cedevita će u svakom slučaju trebati poraditi na obrambenoj igri što je i naglasio trener Sito Alonso. Objektivno, hrvatski prvak spada među četiri najbolje momčadi u skupini, no ako danas ne budu na razini zadatka i ne upišu važnu gostujuću pobjedu, teško je očekivati da će to moći nadoknaditi u nastavku sezone. Susret počinje u 20 sati.

Eurokup, 3. kolo:
Arka Gdynia - Cedevita (20.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!