Rukomet

Barcelona i Gojunov Füchse do finala Super Globea

Petar Jenjić • srijeda, 17.10.2018.
Barcelona i Gojunov Füchse do finala Super Globea
Foto: EPA

Odigrane su polufinalne utakmice na Super Globeu gdje su do pobjeda stigli Barcelona i berlinski Füchse. Barcelona je svladala Montpellier, dok je njemačka momčad bila bolja od Al Sadda...

Četvrto finale u posljednjih pet izdanja izborila je Barcelona koja je sa 37:30 bila bolja od Montpelliera. Iako je igrala bez dvojice važnih igrača, kapetana Michaela Guigoua i Jonasa Truchanoviciusa, ipak je uspjela stići do pobjede.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno i nijedna se momčad nije uspijevala značajnije odvojiti. Rezultat je još neko vrijeme bio tijesan, ali Barcelona je odigrala kudikamo bolje drugo poluvrijeme, a posebno posljednjih deset minuta.

Barcelonu su do pobjede s po sedam pogodaka predvodili Timothey N'Guessan i Casper Urlich Mortensen. Montpellieru nije pomogao niti vrlo raspoloženi Melvyn Richardson s deset golova uz stopostotan učinak.

Treću uzastopni godinu u polufinalu našli su se katarski Al Sadd i njemački Füchse Berlin i po treći puta ishod je bio isti - u finale je prošao Füchse koji je slavio s 26:20.

Vrlo dobro igrala je njemačka momčad tijekom prvog poluvremena, a u 17. minuti stigla je do vodstva od 9:2. Međutim, Al Sadd se nije predavao i stigao je do samo minus dva na poluvremenu (11:9). Ipak, nastavak susreta nije donio iznenađenje, Füchse je kontrolirao rezultat i upisao pobjedu.

Najbolji su u pobjedničkim redovima bili Hans Lindberg i Jacob Holm s po šest golova, Jakov Gojun nije se upisao u strijelce. Khaled Haj Youssef s osam golova predvodio je Al Sadd.

Super Globe, polufinale:
Montpellier - Barcelona 30:37
Al Sadd - Füchse Berlin 20:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • krokodilkaca17.10.2018. u 22:26
    Ozlijedjeni igraci iz prvog odlomka su igraci Montpelliera!
    krokodilkaca