Tenis

Prva nositeljica kobna za Donnu Vekić u četvrtfinalu Luksemburga

Petar Jenjić • četvrtak, 18.10.2018.
Prva nositeljica kobna za Donnu Vekić u četvrtfinalu Luksemburga
Foto: EPA

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira koji se igra u Luksemburgu, bolja je od hrvatske tenisačice bila prva nositeljica Julia Görges u tri seta...

Četvrtfinale turnira u Luksemburgu ipak je bila posljednja stanica za Donnu Vekić koja se od nastupa oprostila porazom od prve nositeljice Julije Görges. Njemačka tenisačica slavila je u tri seta, bilo je 6:3, 3:6, 6:3.

Dvoboj je trajao nešto manje od dva sata, a Njemica je tako i u trećem međusobnom dvoboju protiv Vekić uspjela doći do pobjede.

Jedan break bio je dovoljan prvoj nositeljici u prvom setu. Görges je povela s 2:0 i prednost sačuvala do kraja, iako je hrvatska tenisačica imala ukupno četiri break prilike za povratak u set.

Samo jednu break loptu vidjeli smo u drugom setu, a iskoristila ju je Vekić koja je povela s 3:0 i uspješno zaključila set. Ipak, nijednu priliku za oduzimanje servisa hrvatska tenisačica nije imala u odlučujućem setu. Görges je napravila break za vodstvo 5:3, a zatim iskoristila i prvu meč loptu.

WTA Luksemburg, četvrtfinale:
Julia Görges (1) - Donna Vekić 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!