Nogomet

Dalić: "Polako se dižemo u formi i tražit ćemo te dvije pobjede"

Branimir Korać • četvrtak, 18.10.2018.
Dalić: "Polako se dižemo u formi i tražit ćemo te dvije pobjede"
Foto: FaH

Zlatko Dalić zadovoljan je situacijom u kojoj se Hrvatska nalazi uoči zadnja dva kola Lige nacija i ima mogućnost čak i završiti na prvom mjestu u skupini...

U prva dva nastupa u Ligi nacija Hrvatska nije bila prava, ali je pokazala u susretu protiv Engleske napredak i zaigrala bolje nego protiv Španjolaca.

"Imali smo Engleze s kojima smo odigrali neriješeno, svakako bolja utakmica nego protiv Španjolske, ali to svakako nije ono pravo izdanje hrvatske reprezentacije koju očekujem i koju možemo i koja će biti vjerojatno na proljeće i sigurno u kvalifikacijama. Pred nama su još te dvije utakmice sa Španjolskom i Engleskom i prilika za popravljanje dojma. Imamo sve u svojim rukama i ako ostvarimo dvije pobjede, možemo biti prvi u grupi. Nama je cilj da odigramo dobro, da budemo svi zdravi i spremni. Sigurno da nismo bili u pravoj situaciji u početku, ali polako se dižemo u formi i tražit ćemo te dvije pobjede", kaže Zlatko Dalić za Hrt.

Pred Hrvatskom je za kraj Lige nacija ostao prvo domaći dvoboj protiv Španjolske, a nakon toga gostovanje u Londonu kod Engleske.

"Bit će teško, imamo dvije jake utakmice u samo tri dana. Očekujem puni Maksimir protiv Španjolaca, sjajnu utakmicu, sjajnu atmosferu i našu pobjedu te bolju formu nego što je bila. Nakon toga na Wembleyju, hram nogometa, velika utakmica tako da je to to je sjajno. Hrvatska ove godine igra velike utakmice, protiv europskih i svjetskih prvaka, a to je ono što sam i htio. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i pružiti pravu igru, onakvu kao što je bila na Svjetskom prvenstvu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!