Rukomet

Nexe se pobjedom izjednačava s Vardarom i PPD Zagrebom, Steaua lovi priključak za vodećom četvorkom

Jan Šneler • petak, 19.10.2018.
Nexe se pobjedom izjednačava s Vardarom i PPD Zagrebom, Steaua lovi priključak za vodećom četvorkom

Šesto kolo SEHA-Gazprom lige večeras će zaključiti Nexe i Steaua ogledom u Našicama koji počinje u 20 sati...

Jako dobar tjedan koji je iza našičkog kluba mogao bi se produžiti i nakon reprezentativne pauze. Nexe je prije nekoliko dana saznao protivnika u pretkolu EHF kupa (grčki Olympiakos) te u klubu mogu biti zadovoljni takvim raspletom. Također, jučer je izašla vijest kako će se nakon obaveza s reprezentacijom klubu priključiti hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac.

Velika je to stvar za Nexe koji bi mogao postati vrlo ozbiljan kandidat za Final Four SEHA-Gazprom lige. Jaganjac će svakako biti veliko pojačanje u vanjskoj liniji, ali Nexe će naravno protiv Steaue morati igrati bez njega. To neće biti prevelik problem jer Nexe jako dobro ove sezone igra u proširenoj regionalnoj ligi. Nakon pet odigranih kola ubilježili su samo jedan poraz i to na gostovanju kod Tatran Prešova.

Protiv Rumunja Nexe ne bi smio imati većih problema jer je objektivno klub iz Našica daleko kvalitetniji i tehnički potkovaniji. Steaua doduše je "razbila" Meškov iz Bresta u prošlom kolu s 42:33, no taj rezultat ipak nije dobro mjerilo. Bjelorusi igraju jako opušteno SEHA-Gazprom ligu, mijenjaju postave i praktički ne ulažu maksimum. Zato i imaju tri uzastopna poraza te ne čudi niti ovaj u Bukureštu.

Interesantno Steaua nije prvak Rumunjske. Naime, iako su nakon regularnog dijela sezone bili na prvom mjestu, u doigravanju su izgubili od Dinama iz Bukurešta i tako propustili igrati Ligu prvaka ove sezone. Steaua je igrala EHF kup, no u drugom kolu kvalifikacija poražena je od izraelskog Maccabi Rishon LeZiona. Rumunji u regionalnoj ligi ne izgledaju pretjerano loše i sve što su morali pobijediti su pobijedili, a ne smije se zaboraviti kako su slavili protiv Tatrana i Meškova. Jedan od najboljih igrača je nekadašnji Zagrebaš Stefan Vujić.

Nexe je ipak kvalitetniji i ima podosta motiva u današnjem ogledu. Prije svega pobjedom bi se izjednačio s Vardarom i PPD Zagrebom koji imaju omjer 5-1. Ništa manje važno, dodatno bi pobjegao Meškovu koji se čini kao najopasniji protivnik u borbi za Final Four. Konačno, nakon ovog kola slijedi pauza zbog reprezentativnih obveza te će biti dovoljno vremena za odmor, rekuperaciju i unapređenje igre. Utakmica počinje u 20 sati.

SEHA-Gazprom liga, 6. kolo:
Nexe - Steaua Bukurešt (20.00)

FOTO: SEHA liga

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!