Tenis

Ons Jabeur nastavlja nizati pobjede, u finalu Moskve čeka ju Daria Kasatkina

Petar Jenjić • petak, 19.10.2018.
Ons Jabeur nastavlja nizati pobjede, u finalu Moskve čeka ju Daria Kasatkina
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na moskovskom WTA turniru gdje su do pobjeda stigle Ons Jabeur i Daria Kasatkina koje će se boriti za titulu...

Niz Tunižanke Ons Jabeur na WTA turniru u Moskvi nastavlja se i dalje. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, Jabeur je stigla do polufinala gdje je igrala protiv pete nositeljice Anastasije Sevastove koju je porazila sa 6:3, 3:6, 6:3 za sat i 40 minuta.

Sevastova je u meč krenula s breakom, ali Jabeur uzvraća s dva oduzeta servisa te bez većih problema na svom dolazi do prvog seta. Jedan break odlučio je drugi set, a napravila ga je Latvijka u šestom gemu te stigla do poravnanja.

Prava drama odvijala se u odlučujućem setu, u kojem je Sevastova dva puta imala po jedan break viška, ali Jabeur se uspješno vraćala. Pri vodstvu 4:3 oduzela je servis protivnici, a zatim mirno iskoristila prvu meč loptu.

Domaćin će u finalu imati i svog predstavnika, nakon što je iz drugog polufinala kao pobjednica izašla šesta nositeljica Daria Kasatkina. Ruska tenisačica sa 6:4, 6:3 bila je bolja od Johanne Konte u meču koji je trajao sat i 33 minute. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Kasatkine.

Nakon što je oduzela servis protivnici u četvrtom gemu, Kasatkina je nešto kasnije imala četiri set lopte, ali nijednu nije uspjela iskoristiti. Iako je Konta uzvratila breakom i imala priliku za izjednačenje na 5:5, Ruskinja ponovno radi break i dolazi do seta.

Britanska tenisačica breakom je otvorila drugi set, ali prednost je bila kratkoga vijeka. Kasatkina uzvraća s dva uzastopna oduzeta servisa te tako dolazi do pobjede.

WTA Moskva, polufinale:
Ons Jabeur - Anastasija Sevastova (5) 6:3, 3:6, 6:3
Daria Kasatkina (6) - Johanna Konta 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!