Košarka

Lokomotiv Kuban lakoćom svladao Rigu, Planinić i Šakić poraženi kod Uniksa

Petar Jenjić • subota, 20.10.2018.
Lokomotiv Kuban lakoćom svladao Rigu, Planinić i Šakić poraženi kod Uniksa
Foto: FaH

Danas su odigrane četiri utakmice u VTB ligi u kojima nije bilo prevelike drame. Uniks Kazan odličnim drugim poluvremenom slomio je otpor Zielone Gore za koju igraju Darko Planinić i Željko Šakić...

U trećem susretu VTB lige ove sezone Lokomotiv Kuban ostvario je drugu pobjedu, na domaćem terenu nije imao prevelikih problema protiv VEF Rige koju je ostavio na dnu ljestvice s omjerom 0-3. Ruska momčad u konačnici je slavila rezultatom 92:63, a pitanje oko pobjednika bilo je riješeno nakon prvih 20 minuta koje je odličan domaći zaključio s 25 koševa prednosti, bilo je 52:27.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Vitali Fridzon s 18 poena, dok su po 11 koševa dodali Dmitrij Kulagin (pet skokova, šest asistencija) i Dmitri Hvostov.

Tek dvojica igrača bila su dvoznamenkasta kod Rige, Andrejs Gražulis s 15 koševa i Steve Zack s deset poena i šest skokova.

Na stopostotnom učinku ostao je Uniks Kazan koji je pred svojim navijačima porazio Zielonu Goru sa 86:66 čime joj je nanio prvi poraz u sezoni. Poljska momčad od ranije je imala jednu pobjedu. Domaćin je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini kada je od 45:45 napravio seriju 14:0, a zatim mirno zaključio dvoboj.

Jamar Smith s 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija bio je najraspoloženiji kod Uniksa, dok je Raymar Morgan dodao 15 koševa i šest skokova.

Najbolji je kod gostiju bio Markel Starks s 15 koševa i pet asistencija, Darko Planinić nije ulazio u igru, dok je Željko Šakić za 22 minute ostao bez poena (0/3 iz igre) uz dva skupljena skoka.

VTB liga:
Tsmoki Minsk - Nižnji Novgorod 78:87 (D.J. Shelton 23p / Kendrick Perry 16p)
Lokomotiv Moskva - VEF Riga 92:63
Saratov - Jenisej 106:91 (David Kravish 30p, 11sk / Tyler Stone 24p, 6sk)
Uniks Kazan - Zielona Gora 86:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!