Rukomet

Okupila se muška rukometna reprezentacija uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Sportnet • ponedjeljak, 22.10.2018.
Okupila se muška rukometna reprezentacija uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči puta u Osijek gdje će se pripremati za kvalifikacijske oglede za Europsko prvenstvo 2020. protiv Švicarske (25. listopada, 20:15, Osijek) i Belgije (28. listopada, 15:45, Leuven).

Izbornik Lino Červar potvrdio je ulogu favorita u ovim susretima, ali i naglasio kako se protivnik ne smije podcijeniti: "Pred nama je treći zadatak ove godine. Kad se prisjetimo igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje smo osigurali. nakon toga smo išli na Mediteranske igre u Tarragonu gdje smo napravili veliko iznenađenje i osvojili zlatnu medalju nakon 14 godina. Sad imamo treći zadatak, a to je osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020. Naravno da sam zadovoljan s prva dva ispunjena zadatka i sada je pred nama ovaj treći. Želim odmah reći da će to biti dosta teško. Znam da smo mi na papiru favoriti i od toga ne bježimo, ali sam zabrinut jer s podcjenjuje protivnike. Mislim da su Švicarska i Belgija respektabilne reprezentacije. Švicarska je već jednom pobijedila u kvalifikacijama Norvešku koja doprvak svijeta. Vratio im se Andre Schmid i znamo koliko im to znači. Moramo očekivati napad 7 na 6 i za to se moramo spremiti. Odmah unaprijed moram reći, a to ću reći i igračima, da moramo pristupiti krajnje oprezno i moramo dati sve od sebe da utakmicu riješimo. Nakon toga ćemo razmišljati o Belgiji koju je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Francuska dva puta jako tijesno pobijedila."

Luka Stepančić također upozorava na ozbiljnost utakmica koje slijede: "Zadnje dvije godine se u rukometu proširio broj reprezentacija koji je prije bio sveden možda na četiri, pet, danas je to puno više. Po meni, Belgiju i Švicarsku treba jako ozbiljno shvatiti. Neugodno je pogotovo što će obje reprezentacije po mojoj pretpostavci igrati 7 protiv 6 gdje imaju odlične razigravače, Belgijanci u Qerimiju kao i Švicarci u Schmidu. Ako se sjetimo Belgija je umalo pobijedila Francuze kod kuće prije dvije godine, Švicarci su kod kuće pobijedili Norvešku baš igrajući 7 protiv 6 i sigurno neće biti lako. Realno, sigurno je da smo kvalitetniji od obje ekipe, pogotovo u Osijeku kod kuće moramo slaviti."

"Evo danas smo okupili i sigurno je da ćemo prva dva, tri dana provesti u pripremi za prvu utakmicu koja nas očekuje u Osijeku. Izbornik i stručni stožer će skupiti što više informacija koje će podijeliti s nama. Najbitnije je da budemo svi zdravi da se spremimo za tu prvu utakmicu. Puno nam znači povratak Domagoja Duvnjaka. Samo da bude zdrav i da ga to koljeno ne boli", zaključio je vratar Marin Šego.

Ulaznice za utakmicu u Osijeku su u prodaji putem sustava ulaznice.hr te na INA benzinskim postajama Svačićeva i Trpimirova istok u Osijeku po cijeni od 70 i 100kn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!