Tenis

Melzer na oproštajnom turniru šokirao Raonića, Anderson spasio meč loptu

Branimir Korać • utorak, 23.10.2018.
Melzer na oproštajnom turniru šokirao Raonića, Anderson spasio meč loptu
Foto: EPA

Uz pobjedu Borne Ćorića protiv Alberta Ramosa, na turniru u Beču odigrana su još četiri meča, a u drugo kolo prošli su lucky loser Andrej Rubljev, nepostavljeni Mađar Marton Fucsovics, igrač s pozivnicom Jürgen Melzer i drugi nositelj Kevin Anderson...

Andrej Rubljev u subotu je u Beču proslavio 20. rođendan, zatim je izgubio u kvalifikacijama od Mihaila Kukuškina da bi ipak ušao u glavni turnir kao lucky loser nakon otkaza Richarda Gasqueta. Sretni gubitnici uglavnom su dobar izbor na startu bilo kojeg turnira, međutim ovaj put Denis Kudla nije se usrećio, Rubljev je odigrao vrlo dobar meč i slavio u dva seta. Na startu prvog seta spasio je tri vezane break lopte, na startu drugog dvije i poslije toga dominirao je susretom i zasluženo slavio uz 13 pogođenih aseva.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Marton Fucsovics i 18-godišnji Kanađanin s pozivnicom Felix Auger-Aliassime. Fucsovics je izgubio prvi set sa 6:1, ali nakon toga ipak je napravio preokret i došao do pobjede. Mađar je odigrao vrlo loš prvi set s dosta neprisiljenih pogrešaka, vrhunski drugi set i treći nešto između toga, ali dovoljno za pobjedu.

Jürgen Melzer šokirao je Miloša Raonića i svladao ga u dva seta. S obzirom na Raonićeva izdanja nakon US Opena, ovo nije najveće iznenađenje na svijetu, ali ipak Melzer je dosta daleko od ozbiljnog tenisa i onih svojih dobrih dana. No ovdje je ipak bio bolji unatoč 20 as servisa Kanađanina. Inače ovo je posljednji Melzerov turnir u singlu u karijeri te će kasnije nastupati eventualno u parovima. Nastup na oproštajnom turniru nije mogao početi bolje.

Najneizvjesniji dvoboj odigrali su Kevin Anderson i Nikoloz Basilašvili, a Južnoafrikanac je slavio preokretom uz 25 aseva, ali i uz pomoć 11 dvostrukih servis pogrešaka Gruzijca. Basilašvili je imao meč loptu u drugom setu, u tie-breaku je poveo sa 6:5, ali onda je izgubio tri poena u nizu i Anderson potpuno preuzeo meč u svoje ruke.

ATP Beč, prvo kolo:
Andrej Rubljev (Rusija, LL) - Denis Kudla (SAD, Q) 7:6(3), 6:0
Marton Fucsovics (Mađarska) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, WC) 1:6, 6:0, 7:5
Jürgen Melzer (Austrija, WC) - Miloš Raonić (Kanada) 7:6(6), 7:5
Kevin Anderson (Južna Afrika, 2) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 4:6, 7:6(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!