Tenis

Krajan: "Borna i Marin sigurni su za singl, par je još potpuno otvoren"

Branimir Korać • utorak, 23.10.2018.
Krajan: "Borna i Marin sigurni su za singl, par je još potpuno otvoren"
Foto: FaH

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od 23. do 25. studenog u Lilleu igra finale ovog natjecanja protiv domaćina Francuske, a predvodit će ju Marin Čilić i Borna Ćorić...

Željko Krajan nema velikih dvojbi oko sastava za finale Davis Cupa, zna se da će u singlu nastupiti Borna Ćorić i Marin Čilić, a otvoren je jedino par u kojem ima više opcija.

"Malo je prerano, ali praktički je zagarantirano da u svim pojedinačnim mečevima imamo Bornu i Marina. I oni konkuriraju za parove su poznati, tu su Pavić i Dodig koji su igrali u Zadru, ali nisu uspjeli dobiti svoj meč. Tu je definitivno u igri i Nikola Mektić koji je 15. na rang listi, ali i Franko Škugor koji je bio i u Zadru. Svi znamo da je parove igrao i Marin zadnjih godina i imao velikih pobjeda, jedino nam je još taj par nepoznanica", kaže Krajan.

Što se Francuza tiče, tamo je sve potpuno otvoreno, a Krajan smatra kako je jedino Richard Gasquet siguran.

"Teško je reći, jedini koji mi se čini siguran je Gasquet. Za drugog igrača teško je reći, možda Monfils koji u zadnje vrijeme ponovno igra puno turnira i čini se kao da se želi nametnuti izborniku. Međutim imaju neke nerazriješene odnose, nije bio niti u Zadru gdje je potjeran iz momčadi. Imaju i Simona s kojim Marin ne voli igrati i koji nije u životnoj formi, ali i Pouillea koji je imao problema s ozljedom, ali je i dalje visoko na rang listi. Tu je i Chardy koji može uskočiti, Tsonga koji je bio ozlijeđen, ali sve su to igrači koji mogu dobro odigrati barem taj jedan meč."

Hrvatski teniski savez uputio je prigovor ITF-u zbog prekasnog otvaranja terena za treninge i pripreme pa će tako teren u Lilleu biti spreman tek od srijede.

"To nam ne godi, istina da je u pitanju samo jedan dan treninga, ali kada imaš još samo dva dana, onda je to velika razlika. Trenira se na manjim terenima, istoj podlozi u drugoj dvorani, ali to je drugi ambijent i jednostavno neusporedivo. Mislim da smo tu dosta zakinuti i da se možemo žaliti. Koliko znamo tjedan prije igra se utakmica ragbija i vadili su se na to da nemaju vremena napraviti taj zemljani teren, no postoje pravila i ne bi se trebalo nikome ugađati. Ne vjerujem da će to na kraju biti presudno, ali taj podatak nam definitivno ne odgovara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!