Tenis

Svitolina i Wozniacki slavile u drugom kolu WTA Finalsa

Jan Šneler • utorak, 23.10.2018.
Svitolina i Wozniacki slavile u drugom kolu WTA Finalsa
Foto: EPA

Odigrano je drugo kolo tzv. Bijele skupine na WTA Finalsu u Singapuru...

Nakon lošeg starta, treća tenisačica svijeta Caroline Wozniacki uspjela je doći do pobjede u drugom kolu WTA Finalsa u Singapuru. S druge strane, Elina Svitolina došla je do druge pobjede i ostaje jedina neporažena u toj skupini.

Upravo je Svitolina porazila Wozniacki u prvom kolu i danska tenisačica nije isto mogla dozvoliti i Petri Kvitovoj. U prvom setu, Wozniacki je došla do breaka u osmom gemu i kada je imala set loptu na svom servisu činilo se da će mirno privesti prvu dionicu meča kraju. Ipak, Kvitova se vraća i oduzima joj taj servis.

Došla je na korak češka tenisačica od tie-breaka, no Dankinja je ipak bila koncentriranija i s drugim breakom slavila u prvom setu sa 7:5. U nastavku meča velikih problema imala je Wozniacki sa svojim servisom, dok niti Kvitova nije pokazala kako mirno zadržati break. Čak četiri puta je do breaka dolazila Čehinja, a od toga je dva "poništila" prepuštajući odmah servis Wozniacki.

Ipak, na samom kraju ostala je koncentrirana i s 3:6 osvojiti drugi set. U odlučujućem setu Wozniacki se uozbiljila i s dva rana breaka prelomila meč i okončala treći set sa 6:2.

Niti meč između Svitoline i Karoline Pliškove nije bio ništa manje uzbudljiv. Prva dva seta prošla su relativno mirno, barem što se tiče preokreta i breakova. U prvom setu, Svitolina je s jednim oduzetim servisom došla do 6:3. Ipak, trebamo napomenuti kako je tijekom seta Pliškova propustila iskoristiti čak osam break lopti, od čega šest u jednom gemu.

U drugom setu Čehinja je ipak naplatila promašaje i s dva breaka u pravom trenutku izjednačila u setovima s 2:6. Posljednji set bio je prepun breakova i slabijih servisa, ali pobjeda Svitoline nije dolazila u pitanje. Ukrajinka je s dva uzastopno oduzeta servisa došla do vodstva od 4:0 i povratka nije bilo. Uspjela se Pliškova nakratko vratiti te su posljednja četiri gema završila međusobnim breakovima, ali do preokreta nije došla. Svitolina je sa 6:3 zaključila meč i upisala drugu pobjedu.

WTA Finals, 2. kolo:
Caroline Wozniacki (Danska) - Petra Kvitova (Češka) 7:5 3:6 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina) - Karolina Pliškova (Češka) 6:3 2:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!