Nogomet

Van Persie o umirovljenju: "To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone"

Petar Jenjić • četvrtak, 25.10.2018.
Van Persie o umirovljenju: "To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone"
Foto: EPA

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Manchester Uniteda Robin van Persie kazao je kako će se po završetku sezone umiroviti od aktivnog igranja...

Robin van Persie stigao je u Arsenal iz Feyenoorda 2004. godine i proveo u klubu osam sezone kada je preselio u Manchester United. Bio je jedan od najvažnijih karika u osvajanju 20. naslova prvaka Engleske kada je u sezoni zabio 26 golova.

Dvije i pol sezone proveo je zatim u Fenerbahčeu, a u siječnju ove godine vratio se u Feyenoord, a kako sada stvari stoje, bit će mu to ujedno i posljednji angažman u nogometnoj karijeri. Potvrdio je to Nizozemac u razgovoru za AD.

"To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone. Imat ću 36 godina i u profesionalnom nogometu bit ću ukupno 18. Od pete godine za mene je postojao samo nogomet."

Prošle sezone Feyenoord je osvojio nacionalni Kup, ali je u Prvenstvu završio na četvrtom mjesto, a trenutno je sedam bodova iza vodećeg PSV-a. Ipak, van Persie ističe kako njegov povratak u klub neće biti promašen, ako ne osvoji titulu.

"Ne vjerujem da bi moj povratak u klub bio uspješan samo ako osvojim naslov. Zabavno se bilo vratiti u Feyenoord, tako sam želio da završi. Želim pobjeđivati kao igrač i osvajanje Kupa bilo je lijepo, ali to nije mjera je li bilo uspješno ili ne. Želio sam vratiti nešto, podijeliti svoje iskustvo. Pokušavam pomoći svojim suigračima i na to gledam šire od samog osvajanja naslova. To je bio cilj, to je ono što su iz kluba isto rekli", zaključio je van Persie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!