Tenis

Stephens i Bertens do polufinala završnog turnira

Jan Šneler • petak, 26.10.2018.
Stephens i Bertens do polufinala završnog turnira
Foto: EPA

Zaključnim mečom Crvene skupine poznate su i preostale sudionice polufinala WTA Finalsa u Singapuru...

Kao što se i očekivalo, Sloane Stephens i Kiki Bertens ušle su u polufinale WTA Finalsa koji se održava u Singapuru. Njih dvije bile su bolje od Angelique Kerber, odnosno Naomi Osake. Bertens će se tako za finale boriti sutra protiv Eline Svitoline, dok će Stephens u polufinalu igrati protiv Karoline Pliškove.

Meč između Bertens i Osake nije trajao dugo. Primarni razlog je ozljeda Japanke koja je predala meč nakon svega 36 minuta igre. Kako je istaknula Osaka nakon meča, ozljedu prepona vuče još iz prvog meča te su bolovi jednostavno bili preveliki za nastavak meča. Do trenutka predaje, Bertens je bila bolja u svakom pogledu i prilično lako je stigla do dva breaka i slavila u setu sa 6:3.

U drugom meču Crvene skupine Stephens je očekivano porazila Kerber. U prvom setu, nakon što njemačka tenisačica nije iskoristila pet break lopti, Stephens je došla do breaka i povela s 3:2. Kerber nije dobro reagirala te je još jednom izgubila servis u sedmom gemu.

Konačno, iako je imala tri set lopte, Stephens je izgubila servis, no brzo ga je vratila i sa 6:3 zaključila prvi set. Drugi set dobro je počeo za američku tenisačicu. Pritisnula je servis Kerber i došla do čak sedam break lopti u jednom gemu. Uspjela je u konačnici oduzeti servis protivnici, no Kerber se već u sljedećem uspjela vratiti.

Njemačka tenisačica ipak je pokleknula u osmom gemu, prepustila servis Stephens koja s još jednih 3:6 osvaja meč.

WTA Finals, 3. kolo:
Naomi Osaka (Japan) - Kiki Bertens (Nizozemska) 3:6*
Osaka predala meč
Angelique Kerber (Njemačka) - Sloane Stephens (SAD) 3:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!