Tenis

VIDEO: Svitolina tijesno svladala Bertens, Stephens velikim preokretom svladala Pliškovu

Jan Šneler • subota, 27.10.2018.
VIDEO: Svitolina tijesno svladala Bertens, Stephens velikim preokretom svladala Pliškovu
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni ogledi na WTA Finalsu u Singapuru, a za prvo mjesto borit će se Sloane Stephens i Elina Svitolina...

Odlična dva polufinalna meča odigrana su na WTA Finalsu u Singapuru. Nakon napetog i izjednačenog meča između Eline Svitoline i Kiki Bertens, uslijedio je fenomenalan dvoboj Sloane Stephens i Karoline Pliškove. Slavile su Stephens i Svitolina koja je postala prva ukrajinska tenisačica u finalu završnog turnira sezone.

U teškom meču dugom čak dva sata i 42 minute, Svitolina je nakon velike borbe došla do slavlja. U prvom setu, Ukrajinka je došla do breaka u četvrtom gemu, no Bertens se odmah vratila. Činilo se da meč ide u tie-break, no Nizozemka je pogriješila i Svitolina je slavila sa 7:5.

Nastavak meča donio je 13. igru. U drugom setu u boljem položaju bila je Bertens koja je imala vodstvo 5:4 i servis za set. Imala je nizozemska tenisačica čak tri set lopte, no Svitolina je uspjela oduzeti servis i odvesti meč u tie-break. U 13. igri je bilo svega, preokreta i čak sedam mini breakova, a uspješnija je izašla Bertens.

Konačno, posljednji set bio je šlag na tortu odličnog meča. Odmah je do breaka došla Svitolina, Bertens se vraća nakon rekordno dugog gema (čak osam deucea) i uspijeva izjednačiti. Ipak, teški gem je ostavio traga na Bertens jer Svitolina brzo vraća break prednosti. Do kraja seta obje tenisačice su dominirale servisom, a uz manje poteškoće Svitolina je okončala meč i slavila sa 6:4.

U drugom meču svjedočili smo velikom preokretu Stephens. Amerikanka je bila neuobičajeno loša u prvom setu, dozvolila je Pliškovoj da dominira i čak tri puta joj oduzme servis. Epilog je bio 6:0 za Čehinju i pomisao kako će meč biti vrlo brzo finiširan. U drugom setu, Čehinja rano dolazi do breaka, vodi s 2:0 i čini se da nema spasa mladoj Amerikanki.

Ipak, Stephens pokazuje veliku mentalnu snagu i s dva vezana breaka dolazi do 3:2. Pliškova se uspjela vratiti, no ponovno je prepustila prednost Amerikanki koja sa 6:4 izjednačava rezultat. U posljednjem setu sve je prošlo u znaku Stephens. Tek u drugom gemu Pliškova je bila konkurentna, dok je sve drugo otišlo na stranu Stephens koja je slavila sa 6:1.

WTA Finals, polufinale:
Kiki Bertens (Nizozemska) - Elina Svitolina (Ukrajina) 5:7 7:6(5) 4:6
Sloane Stephens (SAD) - Karolina Pliškova (Češka) 0:6 6:4 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!