Rukomet

Šiškarjev predvodio Rusiju protiv Slovačke, Danska i Bjelorusija bez problema do pobjede

Jan Šneler • subota, 27.10.2018.
Šiškarjev predvodio Rusiju protiv Slovačke, Danska i Bjelorusija bez problema do pobjede
Foto: EPA

Prilično očekivano završile su odigrane utakmice drugog kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine...

Bez velikih iznenađenja, odigrano je pet utakmica drugog kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine. Većina favorita uvjerljivo je slavila i već sada došla na korak od plasmana na europsku smotru.

Bjelorusija i Danska su vrlo lako došle do pobjede protiv Finske, odnosno Farskih Otoka. Bjelorusi su se vratili u igru nakon neočekivanog poraza od Bosne i Hercegovine u prvom kolu. S druge strane, Danska nije imala nikakvih problema protiv Farskih Otoka. Danci su sve dvojbe riješili u prvom dijelu i do kraja susreta samo povećali prednost te slavili sa 17:35.

Iako favorizirani, Rusi su se mučili protiv Slovačke. Slovaci su dugo vremena vodili, imali čak i tri pogotka prednosti u drugom dijelu, no Rusija je ipak uspjela doći do slavlja s 21:22. Gotovo da smo gledali susret Slovačke protiv Daniila Šiškareva koji je postigao čak 13 pogodaka.

Mađarska i Češka također nisu imali većih problema. Mađari su u Padovi svladali Italiju rezultatom 22:30, dok je Češka upisala drugu pobjedu u skupini. Češka je Tuzlu napustila s pobjedom 20:25.

Europsko prvenstvo u rukometu, kvalifikacije(m), 2. kolo:
Finska - Bjelorusija 20:27
Farski Otoci - Danska 17:35
Slovačka - Rusija 21:22
Italija - Mađarska 22:30
Bosna i Hercegovina - Češka 20:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!