Sportnet

Jadranski derbi u tišini: Oslabljeni Hajduk dočekuje Rijeku

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Jadranski derbi u tišini: Oslabljeni Hajduk dočekuje Rijeku
Foto: FaH

U sklopu 12. kola, Hajduk će pred praznim Poljudom dočekati Rijeku, a rezultat današnjeg ogleda mogao bi biti presudan za daljnje natjecanje...

Proteklih sezona derbi Hajduka i Rijeka, popularni "Jadranski derbi" značio bi pune tribine, veliki rivalitet ovih klubova i često bi se klubovi borili za važne bodove u borbi za naslov. Danas će situacija biti dijametralno suprotna. Publike neće biti zbog kazne koju Hajduk ima, klubovi su u lošem stanju, pogotovo Hajduk, a i nekako se u tom sivilu ove sezone izgubio i rivalitet te se ovo može tumačiti kao "obična" utakmica.

Bez obzira kojeg ste navijačkog opredjeljenja, ali doista je tužno gledati Hajduk kako čami na sedmom mjestu sa samo dva boda prednosti u odnosu na Istru koja je u zoni za ispadanje. Sjećamo se proteklih godina slabog Hajduka, kluba koji je često igrao jako loše, ali teško se sjetiti kada je situacija u splitskom klubu bila toliko loša. Uz sve te nedaće koje su zadesile klub, izostanak navijačke podrške svakako je dodatni teret, a ništa manje važne nisu ni brojne ozljede i izostanci.

Trener Bilih, Zoran Vulić neće danas moći računati na ozlijeđene X Posaveca i X Hamzu, a zbog akumuliranih kartona odsutan je i X Caktaš. Hajdukov kadar je ionako tanak, a izostanak trojice važnih igrača nemjerljiv je i Vuliću će danas trebati pravi mađioničarski štapić da pokuša složiti kompetitivnu momčad.

Sreća u nesreći je što niti Rijeka ne dolazi u sjajnom ozračju. Promjenom dugogodišnjeg trenera, na klupu Rijeke zasjeo je Igor Bišćan koji je zasad rezultatski stopostotan, no i dalje nailazi na snažan otpor najžešćih navijača. Bišćanu se zamjeraju neke poruke i komentari iz davne prošlosti, a trener Rijeke nije se izvukao čak niti s iskrenom isprikom. Nije to dobro za atmosferu kluba koji se trenutno nalazi na petom mjesto s čak pet bodova zaostatka za četvrtom Goricom.

S obzirom na to da je Dinamo već sada neuhvatljiv, a da Lokomotiva, Osijek i Gorica igraju dobro, Rijeka će morati dobro raditi ako želi osjetiti europske utakmice sljedeće sezone. Utakmica protiv Hajduka prilika je da se Rijeka malo oporavi nakon jednog nestabilnijeg razdoblja, ali i približi vodećoj četvorki. Eventualni poraz ili remi, udaljio bi ih dodatno od borbe za europska mjesta.

Iako se često Poljud ističe kao mjesto na kojemu prednost uvijek ima domaći sastav, danas će taj lijepi stadion biti tih. Hajduk neće imati nikakvu podršku s tribina, neće biti huka koji bi ih motivirao kada bi pali i sve će ovisiti samo o njima, njihovoj psihološkoj snazi i nogometnoj kvaliteti. Rekavši to, moramo objektivno istaknuti kako Rijeka dolazi kao veliki favorit. Istina, Riječani su u slaboj formi, ali također dolaze nikad slabijem i uzdrmanijem Hajduku. Ionako se čini kako je u Hajduku takvo stanje da su puno važniji izbori za Nadzorni odbor nego utakmice HT Prve lige. Opasno živi Hajduk, a nakon ove utakmice slijedi im gostovanje kod jake Gorice.

Utakmica počinje u 15 sati, a glavni sudac bit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

HT Prva liga, 12. kolo:
Hajduk - Rijeka (15.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!