Košarka

Rimac uoči puta u Tursku: "Ne znamo još hoće li Jacob Pullen moći igrati, on bi nam puno pomogao"

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.10.2018.
Rimac uoči puta u Tursku: "Ne znamo još hoće li Jacob Pullen moći igrati, on bi nam puno pomogao"
Foto: FaH

Cedevita nakon velikog preokreta i pobjede protiv Budućnosti putuje u Tursku gdje će igrati protiv Tofaša. U toj momčadi Slaven Rimac je proveo dio karijere, a sada će voditi Cedevitu protiv svog bivšeg kluba...

Slaven Rimac uskočio je na klupu nakon što je Sito Alonso dobio otkaz i startao je na najbolji način, pobjedom protiv Budućnosti.

"Uvijek je bolje startati s pobjedom, posebno u ovakvom rasporedu. Ali svaki raspored je težak, da je bila neka slabija momčad na drugoj strani, bio bi i pritisak veći. Naravno, drago mi je zbog pobjede koja će sigurno podići atmosferu i pozitivno utjecati na igrače."

Slijedi Tofaš, vrlo neugodan protivnik.

"U zadnjih pet-šest godina počeli su više investirati i to je dobra momčad. Možda trenutno nije u najboljoj poziciji na ljestvici, ali realno je za očekivati da će proći u drugi krug natjecanja. Nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti. Tofaš igra s puno pick and rolla i obrana u tom segmentu mora dobro funkcionirati ako želimo nešto napraviti. Imamo dobre defenzivce i tu možemo svima parirati, a možda smo sada malo tanji u napadu. Ne znamo još hoće li Jacob Pullen moći igrati, on bi nam puno pomogao."

U Tursku putuje i Domagoj Bošnjak koji je sezonu počeo u momčadi za hrvatsku ligu, ali je prebačen u glavnu momčad.

"Protiv Budućnosti smo pokazali da možemo i na tragu te utakmice moramo nastaviti i dalje. Slijedi nam Tofaš koji igra na puno koševa i bit će bitno napadački ga zaustaviti."

Iz Cedevite poručuju kako u Turskoj neće igrati ozlijeđeni Filip Krušlin i Pablo Aguilar dok odlukom trenera u konkurenciji nisu niti Josh Magette i Augusto Lima. Toni Katić igrao je dva dana zaredom za vikend i bit će pošteđen protiv Tofaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!