Rukomet

PPD Zagreb mora zadržati ozbiljnost protiv niškog Železničara

Jan Šneler • utorak, 30.10.2018.
PPD Zagreb mora zadržati ozbiljnost protiv niškog Železničara
Foto: FaH

Nakon reprezentativne pauze, rukometaši se vraćaju klupskim obavezama, a Prvo plinarsko društvo Zagreb očekuje ogled protiv Železničara u SEHA Gazprom ligi...

Nikada nije lako vratiti se u redoviti ritam klupskih obaveza nakon reprezentativnih akcija, pogotovo ne kada je razmak od svega par dana. To brine trenera Prvog plinarskog društva Zagreb Linu Červara, ujedno i hrvatskog izbornika. Više igrača, što hrvatskih, što stranih, sudjelovalo je u utakmicama svojih selekcija proteklih tjedan dana i pitanje je u kakvom stanju dolaze.

Sreća u nesreći Zagrebaša je činjenica da im ne dolazi pretjerano zahtjevni protivnik. Iako Železničar vodi Zagrebu poznato lice Veselin Vujović, riječ je ipak o momčadi s kojom PPD Zagreb ne bi smio imati većih problema. Nakon sjajne partije protiv Vardara i pete upisane pobjede, jasno je kako PPD Zagreb mora nastaviti s odličnim igrama i pokušati se što duže zadržati na vrhu tablice.

Vardar je uvijek nezgodan protivnik, u kakvom god sastavu bio, Nexe se opasno pojačao, a Tatran i Meškov su one klasične mine na kojima se uvijek može pasti. Upravo zato, Zagrebaši moraju ovakve utakmice dobivati glatko i pristupiti im maksimalno ozbiljno.

Što se tiče Železničara, osim trenera Vujovića koji će sigurno biti u Zagrebu lijepo dočekan jer ga ovdašnja publika iznimno cijeni, u redovima ovog niškog kluba nalazi se i još jedan bivši Zagrebaš. Radi se o lijevom krilu, Dobrivoju Markoviću koji je također nekoliko sezona bio prvotimac.

Termin odigravanja susreta je prilično sulud i to je nešto na što se u vrhu lige trebalo i moralo računati. Obje momčadi se nalaze u nezavidnom položaju, kao i primjerice Meškov i Vardar koji također danas igraju susret. Iako će sigurno susret teže pasti PPD Zagrebu, ipak razlika u kvaliteti bi morala doći do izražaja i treba očekivati pobjedu u Sutinskim vrelima. Utakmica počinje u 19 sati, a kao poziv svim gledateljima stoji odluka kluba da ulaz bude slobodan.

SEHA Gazprom liga, 7. kolo:
PPD Zagreb - Železničar Niš (19.00)

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!