Nogomet

Vulić: "Očekujemo tešku utakmicu, nitko neće skinuti gaće pred nama"

Mihaela Bradovski • utorak, 30.10.2018.
Vulić: "Očekujemo tešku utakmicu, nitko neće skinuti gaće pred nama"
Foto: FaH

Na putu do četvrtine finala Hrvatskog nogometnog kupa nogometašima Hajduka stoji Šibenik. Ogled dva susjeda na rasporedu je u srijedu, 31. listopada s početkom u 16 sati. Zoran Vulić pod svoju je momčad postavio samo jedan cilj - prolazak dalje...

Nogometaši Hajduka u osmini finala Kupa odlaze na noge Šibeniku, drugoligašu s velikim ambicijama za povratak u najviši rang domaćeg nogometa. Težak zadatak Bili su na Šubićevcu imali i prošle godine, kada su jedva slavili unatoč igraču više. Za Zorana Vulića to je davno zatvoreno poglavlje, no i ovoga puta očekuje zahtjevnu utakmicu u kojoj će biti potrebna maksimalno zalaganje.

"Kup utakmica je dvoboj koji donosi puno iznenađenja, kako u svijetu tako i kod nas, a na nama je da učinimo sve da se to ne dogodi. Drago mi je da nakon dosta godina ponovno igramo u Šibeniku, za kojeg bih volio da je u Prvoj ligi s nama te zajedno sa Zadrom, Neretvom i ostalih dalmatinskim klubovima. Nadam se da ćemo uskoro u Šibenik dolaziti i zbog prvoligaških utakmica."

"To je sport, nitko neće 'skinuti gaće' pred nama. Očekujemo tešku utakmicu, znamo kakav je rivalitet između Hajduka i Šibenika i dobro je da on postoji. Neka on postoji, ali ne trebamo sada izazivati zlu krv spominjući detalje s posljednjeg susreta. Uopće nije bitno koliko je na njemu bilo kartona, ovo je jedna nova utakmica. Znamo koliko je Kup zahtjevan i koliko se puta znalo dogoditi iznenađenje."

Šibenik je, kaže Hajdukov strateg, kvalitetno proučen i točno se zna s kojih pozicija i od kojih igrača prijeti najveća opasnost.

"Imali smo našeg čovjeka u Šibeniku, osobu koja nam i inače prati protivnike, dobili smo i snimku susreta tako manje više znamo sve. Riječ je o dobroj i čvrstoj momčadi, ima našeg Pandžu koji drži zadnju liniju, ima Kukeca, par drugih prvoligaških igrača plus malog Bulata koji je zaista talenat te Crnova koji je ekstra brz naprijed. Stvarno je riječ o zanimljivoj momčadi."

Pobjeda i prolazak u četvrtfinale domaćeg Kupa jedini je cilj koji je postavio pred svoju momčad. Kakvom će ga igrom njegov sastav izboriti, Vuliću je manje važno.

"Možda će biti sitnih promjena, zbog viška utakmica nekih igrača, ali taktička zamisao ostat će ista."

"Ne vrijedi nam razmišljati kakav će biti teren, kakav će biti za nas bit će i za njih. Jasno, odgovarat će više onoj momčadi koja će se braniti, ali na takve stvari moramo zaboraviti i izaći na teren s pametnom glavom i napraviti sve da prođemo. U Kupu je najvažnije proći, pristali bismo i da slabije igramo, ali da slavimo. Kada igrate na jednu utakmicu samo je važan prolaz, ljepota ne."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!